7 secrete pentru cea mai reușită supă pescărească. Preparați această mâncare legendară, astfel încât toți să rămână uimiți!

Supa de pește este o mâncare delicioasă preferată de pescari și nu numai. Adevărata supă de pește se prepară din pește proaspăt și legume. Aceasta este foarte aromată și are un gust bogat. Supa de pește nu poate fi comparată cu nimic altceva, deoarece modul de preparare seamănă cu un fel de ritual și fiecare pescar are trucurile sale pentru obținerea unei supe deosebit de gustoase.

Astăzi vă dezvăluim secretele de preparare ale supei de pește pregătite la foc și o rețetă delicioasă, care poate fi preparată foarte simplu acasă. De acum înainte veți ști cum se prepară o supă de pește gustoasă și autentică.

Secretele preparării supei de pește la foc

În funcție de tipul de pește folosit, supa de pește poate fi: neagră, roșie (galbenă), albă sau triplă. Supa albă se prepară din: șalău, ghiborț, coregon, biban cu mihalț, văduviță sau somn. Pentru prepararea supei roșii veți avea nevoie de: somon, somon Sockeye, păstrăv sau alt pește roșu și o priză de șofran. Supa neagră se prepară din: caras, crap, roșioară, clean, iar supa triplă se prepară din câteva tipuri de pește.

1. Pentru prepararea supei trebuie să folosiți vase inoxidabile, iar în condiții casnice puteți fierbe supa în oale din ceramică.

2. În timpul preparării nu trebuie să acoperiți supa cu capac. Puteți acoperi oala sau ceaunul doar după ce ați luat supa de pe foc, înveliți-o și lăsați-o să stea timp de 10-15 minute.

3. Conform vechilor tradiții, apa pentru supă trebuie să fie luată din lacul unde ați prins peștele, dar din motive de siguranță, folosiți apă de izvor.

4. Nu adăugați niciodată în supa de pește cuburi concentrate de supă sau ulei și nu mai adăugați apă. Veți obține supă delicioasă cu gust bogat și fără adaosuri.

5. Nu trebuie să adăugați orez și alte cereale,deoarece veți obține o supă de pește banală.

6. Puneți puține legume și aveți grijă la condimente, ca să nu stricați gustul de pește și aroma de fum.

7. Icrele de pește, vezicile înotătoare, lapții și fâșiile de grăsime – ingredientele obligatorii pentru supă, care nu trebuie aruncate.

Supă de pește preparată acasă

Ingrediente

– 1.5 kg de pește (preferabil de mai multe tipuri)

– 2 l de apă

– 2 cepe medii

– 2-3 cartofi

– 1 morcov mic

– 1 rădăcină de păstârnac

– 1 rădăcină de pătrunjel

– 1 frunză de dafin

– tarhon, pătrunjel și mărar proaspăt

– 8-10 boabe de piper negru

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Adăugați în apa clocotită: cartofii curățați și tăiați în 4-6 părți, rădăcina de pătrunjel, morcovul tăiat rondele și ceapa tocată. Tăiați cozile și capetele peștilor și puneți-le în cratiță.

2. Fierbeți supa la foc mic timp de aproximativ 10 minute, apoi îndepărtați spuma, scoateți cozile și capetele. Adăugați boabele de piper, sarea, frunza de dafin și rădăcina de păstârnac.

3. După 5 minute adăugați celelalte părți ale peștilor, tăiate bucăți mari.

4. Fierbeți supa încă timp de 15 minute, dar n-o lăsați să clocotească. Adăugați verdeața mărunțită. Luați cratița de pe foc, acoperiți-o cu capac și lăsați-o să se infuzeze timp de 10-15 minute. Supa aromată de pește este gata.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1