8 idei simple pentru o cafea desăvârșită

Pare simplu la prima vedere să preparați o cafea la ibric – puneți apa, adăugați cafeaua măcinată și așteptați să fiarbă… Nimic complicat. Însă, cu toate acestea, multă lume rămâne dezamăgită de rezultatul final. Aroma, gustul specific și consistența cafelei nu sunt ceea ce și-au dorit. Totuși, nu este un motiv de întristare, deoarece echipa Bucătarul.eu vă propune 8 idei geniale pentru cafeaua visurilor dvs!

1. Deseori vă întrebați cum să fie apa pentru cafea: rece sau încălzită? Ambele variante sunt posibile, doar că veți proceda un pic diferit la fierbere:
– dacă puneți apă rece în ibric, fierbeți cafeaua la foc mare. Va dura un pic mai mult, dar gustul va fi mai accentuat.
– dacă puneți apă caldă, fierbeți cafeaua la foc mic. Dacă nu aveți timp să așteptați, puteți crește temperatura de fierbere.

2. Cei care preferă un gust mai fin al cafelei – pot adăuga la fierbere, o bucățică foarte mică de unt în cafea.

3. Cei care preferă cafeaua condimentată – este suficient să adăugați, la fierbere, un vârf de cuțit de scorțișoară (sau un mic baton), nucșoară măcinată sau o felie subțire de rădăcină de ghimbir. Aveți grijă să nu condimentați în exces cafeaua.

4. Dacă doriți să înlăturați cofeina, adăugați în ibric, la fierbere, 3 semințe de cardamom (este cantitatea pentru o ceașcă de cafea). Cardamomul va absorbi toată cofeina și va înzestra cafeaua cu aroma sa desăvârșită.

5. Aroma de caramelă în cafea are și ea secretul său. Acest secret este – zahărul brun. Caramelizați 0.5 de linguriță de zahăr brun, înainte de a turna apa în ibric. Cafeaua va căpăta o plăcută aromă de caramelă.

6. Dacă preferați cafeaua concentrată/tare, este necesar să o fierbeți de 3 ori.

Când fierbe cafeaua, luați-o de la foc, scoateți spuma într-o ceașca, amestecați conținutul din ibric și puneți-l din nou la foc. Repetați procedura de 3 ori.

7. Pentru un gust mai aromat al cafelei pregătite, puneți la foc mic cafeaua măcinată în ibricul fără apă pentru 20-30 de secunde, apoi turnați apa și fierbeți cafeaua în mod normal. Acest truc va da un gust desăvârșit cafelei.

8. De multe ori, fără să vă doriți, zațul de la cafea pătrunde și în ceașcă. Pentru a obține în final o cafea limpede, turnați o linguriță de apă rece în cafeaua din ibric, așteptați 0.5 minute și apoi turnați-o în ceașcă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește să savurați cafeaua perfectă alături de cei dragi!

1