8 reguli pentru adevăratele gospodine. Iată cum trebuie să fierbeți pastele cu 20 de minute înainte de cină.

Pastele italiene au cucerit multe țări și continente. Acestea pot fi stropite cu un sos de casă delicios și servite la prânz sau cină. Ca să apreciați la maxim calitățile gustative ale acestui produs trebuie să le preparați corect. Alegeți paste de calitate din grâu dur și respectați câteva reguli simple, astfel încât să obțineți o mâncare ideală.

Echipa noastră vă oferă 8 reguli pentru prepararea corectă a pastelor și câteva sfaturi care o să vă ajute să obțineți paste excelente. Serviți pastele cu diverse sosuri și asezonați-le neapărat cu parmezan ras și ierburi aromatice pentru o mâncare cu iz italienesc.

Cum să fierbeți pastele

1. Folosiți o cratiță mare pentru fierbere și puneți pastele în apa clocotită.

2. Adăugați o priză de sare în apă înainte de prepararea pastelor. Ca rezultat mâncarea va avea o aromă mai intensă.

3. Pastele ideale trebuie fierte al dente și să fie elastice. Pentru a obține astfel de paste, trebuie să le fierbeți cu 2 minute mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj.

4. Adăugați 1 lingură de ulei în cratița cu apă. Astfel pastele nu se vor lipi.

5. Atunci când presărați pastele în vasul cu apă, trebuie să vă asigurați că acestea sunt acoperite cu apă. Nu vă fie frică să rupeți pastele lungi în jumătate sau să le fierbeți cu jumătate de minut mai mult, apoi apăsați-le ușor cu o furculiță.

6. Trebuie să amestecați pastele rapid în primele 15 secunde de fierbere. Astfel cu siguranță nu se vor lipi.

7. Fierbeți pastele fără capac la foc mediu.

8. Scurgeți pastele într-o cratiță în care ați pus deasupra strecurătoarea. Lăsați lichidul să se scurgă. Gustați pastele de sare. După ce ați scurs pastele, le mai puteți săra încă timp de jumătate de minut.

Puteți găti pastele și în cuptorul cu microunde. Turnați apă într-un vas mic și puneți-l în cuptorul cu microunde. Porniți-l la putere maximă și fierbeți timp de 5 minute. Apoi adăugați o priză de sare, 1 lingură de ulei și pastele. Puneți pastele în cuptorul cu microunde timp de 8 minute. Este important să amestecați pastele la fiecare 2 minute. Astfel timpul de gătit se va mări la 12 minute.

Trebuie să spălați pastele?

După fierbere pastele sunt acoperite cu un strat subțire de amidon. Datorită acestuia pastele se combină mai bine cu sos. Atunci când spălați pastele, se spală stratul de amidon. De asemenea, pastele spălate se răcesc rapid. Mulți văd acest lucru ca unul pozitiv: un produs rece cu siguranță nu se va lipi. Care e soluția?

Trebuie să spălați pastele, dacă preparați o salată și nu doriți ca acestea să se lipească sau dacă sosul încă nu este gata. Nu trebuie să le spălați, dacă doriți să serviți pastele ca fel principal cu sos fierbinte: un sos delicios pur și simplu va aluneca de pe pastele reci.

Sos pentru paste

Pentru spaghete sunt mai potrivite sosurile gingașe, iar celelalte tipuri de paste pot fi servite cu sosuri mai dense. În loc să turnați sosul peste paste, faceți următorul lucru. Puneți pastele fierte în sosul clocotit și înăbușiți-le la foc mic timp de un minut. Untul oferă pastelor un gust foarte gingaș. Puteți asezona pastele cu parmezan ras și ierburi italiene.

În prezent sunt foarte populare pastele din făină de năut, secară, hrișcă și mazăre. Acestea costă mai scump decât pastele obișnuite, însă te încântă prin gustul și aspectul deosebit. De asemenea, aceste paste sunt foarte sănătoase.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1