8 trucuri ca să faci pizza mai bună acasă. Îți va ieși chiar mai bună ca in Italia…

Pizza este o mâncare tradițională italiană, care se prepară acum în toată lumea. Pentru a gusta această mâncare delicioasă, nu trebuie să mergeți la restaurant, dar o puteți prepara foarte simplu acasă ținând cont de câteva sfaturi și recomandări.

Echipa noastră vă dezvăluie secretele preparării unei pizze ideale și cele mai bune umpluturi pentru acestea. Preparați o pizza perfectă cu gust extraordinar, care va fi apreciată de toată familia!

Secretele unei pizze delicioase

1. Aluatul pentru pizza

Desigur că puteți cumpăra aluatul pentru pizza, dar nu va fi la fel ca cel clasic. Aluatul tradițional pentru pizza se prepară din făină specială, drojdie, ulei de măsline, sare de mare și apă. Aluatul se frământă cu mâinile și după ce a dospit, se întinde într-o turtă cu grosimea de până la 0.5 cm.

Este de dorit să pregătiți pizza pe o tavă specială, ca să fie uniformă și netedă.

2. Alegerea sosului

Sosul este unul dintre ingredientele principale ale pizzei. Cel mai potrivit sos pentru pizza tradițională este sosul salsa preparat acasă. Datorită acestuia pizza capătă un gust picant potrivit. Lucrul principal – puneți mai mult sos, ca să fie umplutura suculentă.

3. Ingrediente de calitate

Pizza va avea un gust unic, dacă veți folosi ingrediente proaspete și de calitate. Este preferabil să adăugați ingrediente pe care le-ați crescut în grădină: legume, verdeață și chiar fructe. Plantele crescute pe pervaz devin tot mai populare. Încercați să creșteți acasă, de exemplu busuioc și rozmarin.

4. Adăugați carne

Ca să obțineți o pizza sățioasă, trebuie să adăugați carne. Italienii folosesc adesea pepperoni – un fel de salam picant, dar puteți experimenta și adăuga șuncă italiană, bacon, carne de pui și alte produse din carne.

5. Mai multă brânză

Italienii susțin că cu cât e mai multă brânză în pizza, cu atât e mai gustoasă. Cel mai des se adaugă mozzarella, dar sunt potrivite și alte brânzeturi, cum ar fi: parmezan, cheddar, feta.

6. Prezența fructelor de mare

Ca să preparați o pizza originală, adăugați fructe de mare: midii, calamari, hamsii, creveți. Aceste ingrediente se combină excelent, au un gust extraordinar și se asimilează rapid.

7. Pregătirea ingredientelor

Cel mai important lucru în pregătirea pizzei este nu doar alegerea produselor de calitate, dar și pregătirea corectă. Tăiați ingredientele astfel încât să fie de aceeași mărime. În timpul tăierii legumelor apare deseori exces de lichid, care trebuie scurs. Dacă îl veți lăsa, pizza nu se va coace bine.

8. Cantitatea de ingrediente

Nu trebuie să adăugați în pizza o cantitate mare de ingrediente. Trebuie să adăugați produsele doar într-un singur strat. Dacă vor fi mai multe, nu veți putea simți gustul adevărat al mâncării. Astfel doar o să vă potoliți foamea, nimic mai mult.

Cele mai bune umpluturi pentru pizza

Există combinații clasice de produse, care au trecut testul timpului. Desigur că, puteți varia umplutura în funcție de preferințele familiei, dar trebuie să vă familiarizați cu ele!

1. Pizza “Margherita” este cea mai populară. În umplutură este doar sos de roșii, rondele de roșii și mozzarella, precum și frunze de busuioc.

2. Pentru pizza “Quatro formaggi” se folosesc 4 tipuri de brânzeturi cu diverse gusturi, texturi și notă picantă… Un set excelent conține: parmezan, ricotta, dor blue și mozzarella – o adevărată plăcere de brânză.

3. Pizza “Diablo” – al naibii de picantă. În umplutură trebuie să fie neapărat salam picant pepperoni și chiar ardei iute.

4. Baza pentru pizza “Patru anotimpuri” se unge cu sos și se așează roșiile, apoi se împarte în 4 sectoare. Fiecare din ele simbolizează un anotimp și se acoperă cu umplutură, care este asociată cu acesta. Astfel pentru primăvară sunt caracteristice măslinele și anghinarele, pentru vara călduroasă – salam cu piper negru, pentru toamnă – mozzarella, iar pentru iarnă – ciuperci cu ouă fierte.

5. “Pizza siciliană” are formă pătrată sau dreptunghiulară și se taie în astfel de bucăți. Umplutura tradițională conține roșii, brânză și hamsii.

6. Apropo, aceasta nu este singura pizza cu pește. Există o varietate cu fructe de mare sau ton, brânză și legume – “Frutti di Mare” și “El Tonno”.

7. Sunt populare și umpluturile care seamănă cu alte bucate italienești. De exemplu, pizza “Carbonara” cu bacon sau șuncă, brânză, ouă coapte și piper negru.

8. Pe lângă Italia, pizza este foarte populară și în SUA, unde a fost adusă de imigranții italieni. Se diferențiază prin aluat pufos și umplutură multă, iar ingredientele nu par să se combine la prima vedere. Cum ar fi umplutura tradițională pentru “Pizza hawaiană” – ananasul și șunca.

9. “Pizza California” este o combinație de pui picant cu germeni de fasole, morcovi, sos de arahide și sos barbecue. Neobișnuit, dar foarte gustos!

10. “Pizza-taco” este umplută cu ingrediente specifice turtelor tacos: frunze de salată, carne de vită, bucățele de roșii și avocado, brânză cheddar, smântână și chiar chipsuri de porumb. Original!

11. În ultimul timp au deveni populare pizzele vegetariene și cele vegane. Cașcavalul tare este înlocuit cu brânză tofu sau alte brânzeturi vegane și sunt completate cu legume, fructe și nuci. Printre acestea se numără faimoasa pizza “Capriciosa” cu roșii, ciuperci, măsline verzi, măsline negre și anghinare sub un strat de mozzarella.

12. Încă o variantă neobișnuită – pizza dulce. Aceasta este o tartă din aluat fără drojdie cu umplutură de fructe. Deseori se coace doar blatul, apoi se unge cu frișcă bătută, ciocolată sau nutella și se așează fructe și fructe de pădure. Puteți s-o stropiți cu caramel sau sos de ciocolată. Cei mici și mari vor fi încântați!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1