8 trucuri care vă vor ajuta să gătiți la cel mai înalt nivel. Gătiți ca un bucătar șef!

Bucătarii cu experiență folosesc mereu diferite trucuri ca să gătească bucate delicioase într-un timp cât mai scurt. Echipa Bucătarul.eu vă oferă 8 sfaturi culinare care vă vor ajuta să pregătiți bucatele la cel mai înalt nivel, să obțineți feluri de mâncare delicioase și să evitați multe greșeli în timpul preparării. Datorită acestor trucuri veți găti ca un adevărat bucătar șef.

TRUCURI CULINARE

1. COLȚUNAȘI DELICIOȘI

Aluatul moale care nu se destramă este cheia colțunașilor delicioși. Ca să obțineți colțunași perfecți, adăugați în aluat 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui.

2. SECRETUL PATE-ULUI GUSTOS DIN FICAT

În timpul prăjirii ficatului adăugați în tigaie un pic de coniac, rom sau alt alcool tare și lăsați-l să se evapore. Dacă în timpul preparării ficatului veți adăuga o linguriță de miere, atunci veți oferi pate-ului o notă gingașă și dulcie.

3. ALUAT AERAT

Aluatul pentru pește sau carne va deveni mai aerat, dacă veți răci ouăle și apa înainte de preparare.

4. CALMARI CARE SE TOPESC ÎN GURĂ

Calmarii vor fi moi și suculenți, dacă veți respecta câteva reguli de preparare. În primul rând trebuie să decongelați complet fructele de mare, apoi să le curățați și să le țineți în apă clocotită sărată până la 3 minute. Fierbeți calmarii în porții mici, câte 2-3 bucăți.

5. CUM SCOATEȚI PRĂJITURA DIN MULTICOOKER

Dacă nu doriți să scoateți prăjitura din Multicooker, întorcând vasul cu susul în jos, atunci folosiți acest truc: tăiați 2 fășii largi de hârtie de copt și așezați-le în partea de jos a vasului, apoi puneți aluatul. Veți scoate ușor prăjitura, trăgând marginile hârtiei.

6. VINEGRET MAGNIFIC

Această salată legendară va fi și mai gustoasă, dacă veți înlocui ceapa crudă cu ceapă ușor prăjită. Încercați!

7. REÎMPROSPĂTAȚI VERDEAȚA

Înmuiați verdeața care a început să se veștezească în apă fierbinte, apoi în apă rece. De asemenea, puteți înmuia verdeața în apă cu oțet (1 linguriță de oțet la 200 ml de apă), care trebuie să stea timp de o oră.

8. SALVAȚI PASTELE

În timpul fierberii se pot lipi chiar și pastele de calitate înaltă. Bucătarii cu experiență recomandă să adăugați suc de lămâie în apa în care veți fierbe pastele, aproximativ 20 ml de suc la 1 l de apă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1