9 sfaturi pentru prepararea clătitelor ideale

Clătitele sunt preferate de mulți dintre noi, dar nu toți le pot găti… Gospodinele trebuie să depună eforturi pentru ca aceste delicii să fie cu adevărat gustoase și frumoase. Trebuie să țineți cont de câteva trucuri pentru ca clătitele să fie ideale. Mai jos vă dezvăluim secretele preparării clătitelor perfecte. Țineți cont de ele și cu siguranță veți obține cele mai delicioase clătite!

1. Adăugați lichid fierbinte în aluat, ca făina să devină mai lipicioasă.

2. Ca să obțineți clătite gustoase și frumoase, trebuie să lăsați făina cernută să se odihnească puțin.

3. Adăugați sare și zahăr în aluat conform rețetei. Dacă ați pus prea multă sare în aluat, acesta nu va fermenta rău și veți obține clătite palide. Excesul de zahăr va întări aluatul.

4. Dacă veți dizolva făina în apă sărată, atunci aluatul nu va avea cocoloașe.

5. Înainte de a prăji clătitele, presărați tigaia cu sare, apoi ștergeți-o cu un șervețel. După aceea turnați uleiul și aluatul.

6. E comod să prăjiți clătitele în două tigăi și să țineți a treia tigaie la foc mic. În această tigaie puteți așeza clătitele pregătite și le puteți unge cu unt încălzit. Este preferabil să întoarceți periodic grămada de clătite, ca să se mențină calde chiar și primele clătite.

7. Dacă în timpul întoarcerii clătita se rupe, atunci trebuie să adăugați în aluat făină și un ou.

8. Dacă doriți să încălziți clătitele, atunci acoperiți-le cu o folie de staniol și puneți-le în cuptorul preîncălzit la 140 de grade pe raftul superior timp de 10-15 minute.

9. Pentru a reîmprospăta clătitele de ieri, trebuie să presărați fiecare clătită cu puțin zahăr, doar pe o parte și împăturiți-le în 4, așezați-le pe o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt și puneți-le în cuptorul preîncălzit la temperatură maximă timp de 4-5 minute. Aveți grijă ca să nu se ardă. Ca rezultat, veți obține clătite gustoase, crocante și caramelizate, chiar mai gustoase decât cele proaspete.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1