9 trucuri culinare pe care nu le știam până acum!

Echipa Bucătarul.eu vă oferă 9 trucuri culinare care o să vă facă viața mai ușoară și o să vă ajute să economisiți timpul petrecut în bucătărie.

Datorită acestor mici secrete veți păstra produsele proaspete mai mult timp, veți verifica prospețimea ouălor și le veți decoji ușor, veți afla cum să păstrați corect înghețata, cu ce puteți înlocui untul în prăjituri și multe altele. Sperăm că aceste mici trucuri vă vor fi de folos!

Trucuri culinare

1. Ați adăugat prea multă sare în mâncare? Nu vă îngrijorați – adăugați o bucățică de cartof crud în mâncare și acesta va absorbi excesul de sare. Lăsați cartoful în vas timp de 10 minute.

2. Depozitați containerul cu înghețată la congelator într-o pungă cu fermoar. Acest lucru vă garantează că înghețata nu se va congela atât de mult, încât să devină tare și nu veți mai îndoi lingurile.

3. Ouă fierte pentru micul dejun? Adăugați 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu în apa care fierbeți ouăle și urmăriți cum se desprind cojile.

4. Puteți înlocui untul din prăjituri cu sosul de mere. De exemplu, dacă trebuie să puneți în prăjitură un pahar de unt, atunci puteți înlocui untul cu un pahar de sos de mere.

5. Înfășurați tulpinile bananelor cu folie alimentară pentru a menține prospețimea și a împiedica înnegrirea bananelor. Nimănui nu-i plac bananele bătucite.

6. Păstrați avocado tăiat cu o bucățică de ceapă. Astfel avocado nu va deveni maro și îl veți putea folosi data viitoare pentru prepararea sosului guacamole!

7. Puneți un ou într-un pahar cu apă ca să verificați cât este de proaspăt. Dacă acesta plutește, aruncați-l!

8. Nu vă plac cerealele râncede? Împrăștiați-le pe o tavă și țineți-le la cuptor timp de 5-10 minute și acestea vor avea un gust plăcut, ca cele proaspete.

9. Beți zilnic apă cu lămâie? Congelați feliile de lămâie și puneți-le în apă, atunci când doriți o băutură cu citrice. Aromele și sucul din feliile congelate se vor dizolva în apă mult mai rapid decât cele din frigider.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1