Această caserolă a devenit un hit în bucătăria gospodinelor. Aveți nevoie de doar 10 minute, de restul se ocupă cuptorul.

Astăzi vă oferim o rețetă specială pentru un prânz sau o cină, ce se pregătește foarte rapid. Atunci când nu există nici timp nici o putere pentru a găti, o astfel de rețetă este o adevărată găselniță pentru o doamnă afaceristă. În plus, această caserolă gustoasă se prepară foarte ușor, de aceea nu veți petrece mult timp la bucătărie. Veți obține un fel de mâncare ușor și sățios în același timp. Este un deliciu ce va trezi pofta de mâncare imediat!

INGREDIENTE 

– 200 g de paste făinoase din grâu dur

– 300 g de șuncă sau salam

– 1 roșie mare

– 150 g de cașcaval

– 2 ouă

– 100 g de smântână

– 1 pahar de apă

– 1 lingură de ulei vegetal

– condimente după gust

– sare

– piper negru măcinat după gust

– 2-3 căței de usturoi (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Tăiați șunca cuburi. Spălați și îndepărtați cotorul roșiei. Tăiați-o cuburi și păstrați sucul.

2. Alegeți o formă de copt potrivită. Ungeți-o cu puțin ulei vegetal.

3. Așezați ingredientele în straturi, precum urmează: pastele făinoase (crude), uniformizați-le pe tot perimetrul formei de copt. Așezați peste paste șunca, apoi roșiile.

4. Pregătiți sosul: amestecați într-un bol ouăle cu smântâna și apa. Potriviți cu sare, piper negru măcinat și condimente. La dorință puteți adăuga 2-3 căței de usturoi presat. Amestecați bine cu ajutorul unui tel.

5. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

6. Turnați sosul în forma cu paste făinoase, pe tot perimetrul. Presărați cu cașcavalul ras.

7. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Veți obține o caserolă delicioasă și aromată, sub o crustă crocantă de cașcaval. La dorință, presărați cu verdeață tocată.

Notă: Baza felului de mâncare sunt pastele făinoase din grâu dur, ce se așează în tava de copt crude. Puteți folosi șunca, carne coaptă, salam sau cârnaț afumat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1