ACEASTA este rețeta originală de MICI! Cum se faceau micii acum 100 de ani de străbunii noștri?!

Toată lumea știe măcar o rețetă de mici tradiționali, dar astăzi vă prezentăm o rețetă deosebit de bună, așa cum o făceau buneii noștri! Înarmați-vă cu rabdare și deliciu pregătit nu va întârzia să vă onoreze masa de sărbătoare. Poftă bună!

Ingrediente

-1 kg ceafă de viţel tânăr

-400 g ceafă de porc

-250 g pulpă de miel

-1 linguriţă sare

-1 căpăţână usturoi

-câteva crenguțe de cimbru

-rozmarin

-chimen

-piper după gust

-o jumătate linguriţă bicarbonat

-un miez de pâine (cam 2 felii)

Mod de preparare

1. Toată carnea se trece de două ori, prin maşina de tocat. Pâinea se umezeşte şi se amestecă bine cu usturoiul pisat, apoi se pune peste carne.

2. Compoziţia se frământă cu sare, piper, se adaugă condimentele, cimbrul tocat şi bicarbonatul şi se amestecă bine, până devine o pastă omogenă, apoi se dă la rece aproximativ 20 de minute. Între timp se pregătește grătarul.

3. Se ia câte un pic de carne, cam 3 linguri, şi se modelează în palme, până se obţine o formă cilindrică, umezind mâinile din când în când, ca să nu se lipească. Micii se pun pe o farfurie umedă şi se lasă să se odihnească. Când sunt gata, se dau la rece încă aproximativ 5-10 minute.

4. Când focul este gata, se aşează micii pe grătar, la foc mic de tot. Se întorc, din când în când, de pe o parte pe alta, până se întăresc. Se fac încet ca să fie bine copți peste tot, dar să nu-i uscați prea tare!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1