Această pastă de roșii e pur și simplu o bombă! Se păstrează mult timp și nu vrei să cumperi alta.

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă genială de păstrare a roșiilor pentru iarnă. Pasta de roșii preparată acasă fără conservanți va înlocui cu brio roșiile proaspete în ciorbe sau tocane și veți prepara un sos delicios și aromat.

Pasta de roșii preparată după această rețetă își păstrează toate calitățile gustative. O puteți prepara atât cu sare sau condimente, cât și fără adaosuri.

Pastă de roșii pentru iarnă

INGREDIENTE 

– 1 kg de roșii

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați roșiile și tăiați-le în jumătăți sau sferturi.

Imagini pentru rosii taiate2. Puneți roșiile pe tavă și sărați-le după gust. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 1 oră, ca să înlăturați excesul de lichid.

Imagini pentru помидоры на противень

3. Mărunțiți roșiile în blender sau treceți-le printr-o sită.

4. Puneți amestecul de roșii în forme pentru gheață sau recipiente închise ermetic și dați-le la congelator, ca să se întărească. Apoi mutați-le într-un container și păstrați la congelator.

Notă: 
Roşiile sunt unele dintre legumele care îşi menţin proprietăţile nutriţionale şi după preparare termică. Specialiştii susţin că antioxidanţii conţinuţi de roșii sunt chiar mai uşor de asimilatdupă ce au fost fierte. Studiile au arătat că licopenul este singurul antioxidant a cărui cantitate sporeşte de patru ori prin fierbere.

Sucul de roşii şi bulionul sunt la fel de benefice pentru sănătate ca şi leguma consumată în stare crudă. Pentru că cea mai mare cantitate de licopen din roşii se găseşte în coajă este recomandată prepararea bulionului şi sucului de roşii din leguma întreagă cu tot cu coajă şi conservarea roşiilor întregi, necurăţate.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!