Această pastă tartinabilă va depăși delicatesele din carne. O prepar în fiecare weekend, dar ajunge doar pe câteva zile!

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă de brânză topită preparată în condiții casnice din ingrediente naturale și accesibile pentru fiecare. Brânza topită este un aperitiv delicios, cremos, sănătos și ieftin, ideal pentru micul dejun. Brânza se întinde ușor pe pâine, poate fi adăugată în paste, pizza și alte bucate savuroase. Încercați neapărat această rețetă simplă și delicioasă.

INGREDIENTE 

– 500 g de brânză de vaci

– 1 ou

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

– 100 g de unt

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Umpleți o cratiță mică cu apă pe jumătate. Puneți cratița la foc și fierbeți apa.

2. Între timp preparați masa de brânză. Puneți brânza într-un bol metalic, adăugați oul și bicarbonatul de sodiu și amestecați bine.

3. Adăugați untul moale și amestecați toate ingredientele cu blenderul până veți obține o masă densă și omogenă.

4. Când apa va începe să fiarbă, puneți bolul cu brânză deasupra cratiței. Asigurați-vă că fundul bolului nu se atinge de apă.

5. Amestecați masa continuu la bain-marie până va deveni omogenă și elastică. Apoi luați bolul de bain-marie și adăugați sare și condimente după gust.

6. Turnați masa de brânză într-o formă (preferabil metalică de formă dreptunghiulară). Lăsați brânza topită la temperatura camerei, până se va răci complet. Apoi acoperiți-o cu capac și dați-o la frigider ca să se întărească.

Notă: din această cantitate de ingrediente veți obține aproximativ 600-650 g de brânză de casă. Nu folosiți brânză prea uscată, deoarece va strica calitățile gustative ale brânzei topite. Este preferabil să folosiți brânză de casă. Trebuie să adăugați neapărat bicarbonat de sodiu, deoarece topește brânza. Multe gospodine adaugă chimion și obțin un produs deosebit de gustos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!