Acest aluat minunat – baza bucătăriei italiene! Trebuie doar să amestecați ouăle, făina și uleiul…

“Lasagna” este o mâncare tradițională italienească, populară în toată lumea datorită gustului delicios și savuros. Aceasta se prepară în straturi din foi subțiri de aluat și umplutură de carne sau legume, care sunt asezonate cu sos Bechamel.

Foile de lasagna sunt destul de scumpe, de aceea echipa Bucătarul.eu vă propune să urmați exemplul gospodinelor italiene și să preparați acasă aceste produse. Simplu și economic, veți obține foi subțiri pentru o lasagna delicioasă. De acum înainte vă veți răsfăța familia mai des cu această mâncare colorată și apetisantă!

Aluat pentru lasagna

Ingrediente

-120 g de făină de calitate superioară

-80 g de făină de grâu dur

-2 ouă

-1 linguriță de sare

-1 lingură de ulei de măsline

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați ambele tipuri de făină și cerneți amestecul cu sare. Presărați făina pe masa de lucru, faceți în mijloc o adâncitură, spargeți ouăle și turnați uleiul.

2. Frământați aluatul timp de 15 minute, presărând făină, dacă este necesar. Aluatul trebuie să fie destul de rigid. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să stea timp de 20 de minute.

3. Împărțiți aluatul în 4-6 părți și întindeți fiecare parte destul de subțire. Puteți tăia straturile obținute în dreptunghiuri frumoase.

4. Dacă doriți să preparați lasagna imediat, atunci puneți foile obținute în apă clocotită timp de câteva minute, apoi folosiți-le la prepararea lasagnei. Dacă veți prepara lasagna altă dată, atunci puneți foile pe un tocător presărat cu făină, înveliți-le cu folie alimentară și congelați-le. Apoi gătiți-le ca de obicei.

5. Puteți usca excelent aceste foi, dacă le veți pune pe o suprafață plană tapetată cu pânză de bumbac.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1