Acest morcov cu parmezan este de 1000 de ori mai gustos decât orice mâncare fast food!

Nu o să vă vină să credeți, dar chiar și gătit, morcovul își păstrează proprietățile nutritive. De aceea, morcovul reprezintă una din legumele cele mai calitative, atât din punct de vedere gustativ, cât și din punct de vedere nutrițional. Vă prezentăm mai jos rețeta unei gustări de excepție. Fâșiile de morcov moi și aromate, cu gust ușor picant și crustă crocantă, nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Din cele mai simple și accesibile ingrediente obțineți o gustare deosebită, perfectă pentru perioada rece a anului.

INGREDIENTE

– 2-3 morcovi

– parmezan (sau orice alt cașcaval după gust)

– usturoi praf

– sare

– piper negru măcinat

– 1 lingură de ulei vegetal

– pătrunjel (proaspăt sau uscat)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SOS

– 2 linguri de iaurt natural

– 1 lingură suc de lămâie

– usturoi

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați bine morcovii și curățați-i. Tăiați fiecare morcov în jumătate, apoi pai (ca să fie mai simplu, puteți ține morcovul cu o furculiță).

2. Într-un bol, amestecați morcovul tăiat pai cu uleiul, sarea, cașcavalul ras (la dorință, puteți folosi parmezan praf), piperul negru măcinat și praful de usturoi. Adăugați pătrunjelul și iarăși amestecați. Nu folosiți căței întregi de usturoi, deoarece aceștia se vor arde.

3. Așezați morcovul pe o tavă de copt. Coaceți-l în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

4. Pregătiți sosul: amestecați iaurtul cu sucul de lămâie, usturoiul (presat sau praf), sarea și piperul negru măcinat. Puteți folosi atât iaurt grecesc, cât și orice alt tip de iaurt natural, fără adaos de arome.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1