O gustare ruptă din ”Rai”! O salată în borcan, deosebită și nemaipomenit de gustoasă!

Legumele conservate reprezintă un aperitiv foarte des întâlnit, mai ales în perioada rece a anului. Dacă planificați să pregătiți conserve pentru următorul sezon rece, vă îndemnăm să atrageți atenția maximă la rețeta de mai jos. Un astfel de aperitiv nu va lăsa pe nimeni indiferent, iar gustul său original și foarte intens te cucerește iremediabil.

INGREDIENTE

-1 kg de pere

-1.5 kg de ardei grași

-1/4 căpățână de varză

-50 g de zahăr

-2 cepe

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ

-4-5 căței de usturoi

-0.5 pahar de ulei vegetal

-6 linguri de oțet

-1 linguriță boabe de piper negru

-1 lingură de scorțișoară

-4 frunze de dafin

-1 lingură de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți marinada: turnați 1.5 l de apă într-o cratiță și puneți-o pe foc. Adăugați uleiul, zahărul, scorțișoara, sarea, usturoiul, oțetul boabele de piper și frunzele de dafin. Aduceți marinada până la fierbere.

2. Spălați ardeii și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați-i în 4 părți. Adăugați ardeii în cratița cu marinadă clocotită și fierbeți-i timp de 1-5 minute. Cu ajutorul uni spumiere, scoateți ardeii din cratiță. Astfel, veți pregăti în aceeași marinadă toate ingredientele aperitivului.

3. Spălați perele și tăiați-le în 4 sau 6 părți. Îndepărtați cotorul cu semințe și adăugați-le în cratița cu marinadă. La foc moderat, gătiți perele timp de 5 minute. Cu ajutorul uni spumiere, scoateți perele din cratiță.

4. Curățați ceapa și tăiați-o rondele groase. Adăugați-o în cratița cu marinadă, fierbeți-o timp de 3-5 minute. Cu ajutorul uni spumiere, scoateți-o din cratiță.

5. Tăiați varza bucăți de mărime medie și fierbeți-o în cratița cu marinadă, timp de 5 minute. Cu ajutorul unei spumiere, scoateți-o din cratiță.

6. Astfel, toate ingredientele sunt gata pentru a fi date la borcan.

7. Așezați ingredientele în straturi, precum urmează: varza, ardei, pere, ceapă, ardei, pere, ceapă și varză. Ultimul strat trebuie să fie cu varză. Umpleți borcanele cu marinadă (în care ați fiert legumele) și acoperiți-le cu capace. Sterilizați-le timp de 20 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1