Aceste dressing-uri de verdeață vă vor diversifica meniul în zilele geroase de iarnă. Păstrați rețetele!

Dressing-ul din verdeață se prepară foarte simplu și rapid, iar gustul mâncării asezonat cu aceste arome devine cu totul deosebit. Mireasma proaspătă de vară a verdețurilor vă va duce cu gândul la zilele însorite chiar dacă afară este iarnă geroasă. Experimentați cu componența acestor dressing-uri în dependență de preferințele personale. Aceste dressing-uri pot fi folosite pente asezonarea salatelor, supelor sau mâncărurilor din carne și pește.

Rețeta nr. 1- Țelină marinată pentru iarnă

INGREDIENTE

– 1 l de apă

– 1 pahar de oțet 9%

– 3 linguri de zahăr

– 2 linguri de sare

– frunze de dafin

– usturoi

– țelină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

Alegeți cele mai suculente și proaspete frunze de țelină, spălați-le și lăsați-le un timp să se usuce. Puneți în borcanele sterilizate câte 2-3 căței de usturoi și 2 frunze de dafin. Umpleți borcanele cu frunzele de țelină. Turnați în apă oțetul, adăugați sarea, zahărul și puneți marinada la fiert. Turnați marinada fierbinte peste țelină. Sterilizați borcanele cu țelină timp de 20-25 minute și închideți borcanele.

Rețeta nr. 2 – Țelină sărată 

INGREDIENTE

– 1 kg de frunze de țelină

– 200-250 g de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

Spălați frunzele de țelină. Puneți țelina pe un prosop de hârtie. Tăiați țelina mărunt, amestecați-o cu sare și puneți-o prin borcanele sterilizate. Puneți peste borcane capace și lăsați-le ceva timp pentru ca țelina să lase suc. Închideți borcanele cu capace sterilizate. Păstrați țelina marinată în loc răcoros.

Rețeta nr. 3 – Ceapă verde sărată

INGREDIENTE

– 1 kg de ceapă verde

– 200 g de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

Ceapa verde se poate marina întreagă, începând cu porțiunea verde până la partea albă. Spălați ceapa, uscați-o și tăiați-o mărunt. Puneți ceapa tocată mărunt în borcane sterilizate, alternând un strat de ceapă de 1,5-2 cm cu un strat de sare. Fiecare strat de ceapă trebuie bine presat, pentru ca ceapa să lase sucul său. Ultimul strat trebuie să fie de sare. Închideți borcanele cu ceapă cu capace și puneți borcanele în frigider. Ceapa marinată poate fi păstrată până la 6-8 luni.

Rețeta nr.4 – Mix de verdețuri

INGREDIENTE

– ceapă verde

– mărar

– pătrunjel

– frunze de coriandru

– altă verdeață după gust

– câteva linguri de oțet

– apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

Spălați verdeața. Tăiați toate frunzele și vârfurile uscate. Puneți verdeața într-un borcan cu apă și puțin oțet pentru 10-15 minute. Scoateți verdeața din borcan și puneți-o pe un prosop de hârtie. Tăiați verdeața scursă de apă și puneți-o în borcan astfel încât să umpleți borcanul pe jumătate. Turnați peste verdeață ulei vegetal sau ulei de măsline (după gust) și amestecați bine verdeața cu uleiul. Borcanul trebuie închis cu capac și pus în frigider. Verdeața făcută după această rețetă poate fi păstrată în frigider timp de un an. Puteți folosi această verdeață și în salate.

Rețeta nr.5 – Mix de verdeață cu măcriș

INGREDIENTE

– 500 g de ceapă verde

– 500 g de frunze de măcriș

– 250 g de mărar

– 100 g sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

Splălați frunzele de măcriș. Întindeți măcrișul pe un prosop de hârtie care va absorbi apa. Tăiați frunzele de măcriș mărunt și amestecați cu cealaltă verdeață tăiată. Sărați verdeața și lăsați-o pentru un timp să lase suc. Puneți amestecul de verdeață în borcanele sterilizate, după care sterilizați borcanele cu verdeață timp de 25 de minute (borcanele de 1 l) sau 20 minute (borcanele de 0.5 l).  Închideți borcanele cu capace metalice și înveliți-le cu o plapumă groasă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1