Aceste pateuri delicioase se prepară cu viteza luminii – chiar și un copil poate face față!

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă rapidă de preparare a pateurilor la cuptor. Aceste pateuri se prepară foarte simplu și ușor, sunt pufoase și gustoase și pot fi umplute cu orice fel de umplutură, atât dulce, cât și sărată.

Pateurile rapide sunt perfecte atunci când așteptați oaspeți, acestea pot deveni un desert original, simplu și gustos pentru ceai. Notați neapărat această rețetă în cartea dvs de bucate!

Ingrediente

-1 ou

-200 g de unt

-0.5 linguriță de sare

-100 ml de apă

-50 g de drojdie

-2 pahare de făină

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Dizolvați drojdia în apă călduță. Puteți folosi drojdie uscată.

2. Presărați într-un bol făina, sarea și bicarbonatul de sodiu, spargeți oul, puneți untul și adăugați drojdia.

3. Frământați aluatul cu mâinile. În doar câteva minute aluatul va fi gata.

4. Nu trebuie să așteptați până va crește aluatul, dar formați imediat pateurile. Împărți aluatul în părți, apoi fiecare parte împărțiți-o în porții. De dorit să faceți pateurile mici, astfel încât sa fie mâncate dintr-o singură înghițitură.

5. Nu trebuie să întindeți aluatul prea subțire. Puneți umplutura preferată. În rețeta originală pateurile sunt umplute cu carne și ceapă, iar dvs puteți pune tot ceea ce vă dorește inima: varză, mere, ouă, orez și chiar brânză de vaci.

6. Puneți pateurile într-o tavă unsă cu ulei. Apoi ungeți-le cu un amestec de ou bătut și apă și dați-le la cuptor pentru 25-30 de minute, la 200-220 de grade.

Notă: dacă aveți mai mult timp la dispoziție, atunci puteți lăsa pateurile la dospit, astfel vor crește în volum și vor fi foarte pufoase.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1