Aceste vinete murate au un gust uimitor, care nu poate fi redat prin cuvinte!

“Vinetele murate umplute cu morcovi și varză” sunt o gustare delicioasă pentru iarnă, care se prepară ușor din puține ingrediente. Gustul este absolut fantastic și nu poate fi redat prin cuvinte. Vinete sunt picante, foarte suculente și savuroase. Această gustare extraordinară va fi apreciată chiar și de cei mai exigenți gurmanzi. Merită s-o încercați!

INGREDIENTE

-vinete

-morcovi

-varză murată

-sare după gust

-1 l de apă + 100 g de sare (pentru saramură)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați tulpinile vinetelor și faceți câte o tăietură adâncă de-a lungul. Fierbeți vinetele în prealabil: puneți o cratiță cu apă la foc, adăugați sare, aduceți apa la fierbere și puneți vinetele.

2. Fierbeți vinetele timp de 3-5 minute, apoi opriți focul, acoperiți cratița cu capac și lăsați vinetele să se răcească.

3. Puneți umplutura de morcovi și varză (după gust) în buzunarul fiecărei vinete, legați vinetele cu o tulpină de mărar și puneți-le într-un vas adânc.

4. Dizolvați 100 g de sare într-un litru de apă și turnați saramura peste vinete. Așezați deasupra o greutate și puneți vinetele la loc răcoros. După 7 zile vinetele vor fi gata.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1