Acum nu ne mai așezăm la masă fără ele. Vinetele marinate sunt sățioase și aromate

Un adevărat deliciu! Încercați să preparați vinetele după această rețetă și vor deveni preferatele dvs. Acest fel de mâncare este gata după 3-5 zile, dar de fapt puteți mânca vinetele deja din ziua următoare. Se păstrează mult timp, iar în zilele de post sunt extrem de căutate. Putem spune că vinetele marinate înlocuiesc de minune carnea.

INGREDIENTE

-5-6 vinete

-10 căței de usturoi

-2 pahare de apă

-100-150 ml de oțet de 9%

-5 foi de dafin

-8 boabe de piper negru

-4 boabe de ienibahar

-4 cuișoare

-1 lingură de sare

-1 lingură de zahăr

-1 lingură de miere densă

-1 lingură de ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați 0.5 apă în cratiță, apoi adăugați după gust: oțetul, foile de dafin, piperul negru și ienibahar, cuișoarele, sarea, zahărul, mierea și uleiul. Aduceți marinada la punctul de fierbere și lăsați-o să se răcească.

2. Pregătiți vinetele. Acestea nu trebuie să fie foarte coapte. Curățați-le de coajă și tăiați-le felii de aproximativ 8-10 mm. Presărați fiecare felie cu sare și lăsați-le timp de 20 de minute pentru a scoate amărăciunea.

3. Curățați 2 căpățâni de usturoi și tăiați-l feliuțe. Usturoiul este necesar pentru marinadă. Stoarceți vinetele de lichidul eliminat și prăjiți-le până se rumenesc. Lăsați-le să se răcească.

4. După ce s-au răcit vinetele puneți-le în vasul în care le veți păstra. Procedați la fel ca în imagine. Luați o felie de vânătă, înmuiați-o în marinadă și apoi puneți-o în vas. Aranjați vinetele cât mai dens. Puneți primul strat. Pe fiecare felie de vânătă puneți 2-3 felii de usturoi, apoi iar vinete și iar usturoi. Procedați astfel până se epuizează produsele. În funcție de preferințe adăugați mai mult sau mai puțin usturoi.

5. La final turnați marinada rămasă peste vinete. Ele trebuie să plutească în marinadă. Puneți vasul cu vinete în frigider.

Vinetele marinate vor fi complet gata după 3-5 zile. Însă puteți să începeți să le consumați mai devreme. Gustul va fi diferit și se va intensifica treptat.

Dacă doriți să conservați vinetele pentru iarnă, atunci va trebui să fierbeți usturoiul împreună cu marinada. Asemenea vinete se potrivesc pentru orice masă fie în familie, fie un eveniment special.

Această gustare va diversifica frumos meniul dvs.!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1