Acum o să-l preparați doar așa! Cozonac de Paști cu aluat pufos și fibros.

Doriți să-i surprindeți pe cei dragi de Paști cu un cozonac delicios și pufos? Încercați această rețetă și veți obține un cozonac excelent, foarte fraged, pufos și deosebit de aromat.

Cozonacul conține o mulțime de fructe uscate, coajă rasă de portocală și condimente, care oferă produsului un gust senzațional și o aromă încântătoare. Notați această rețetă în cartea dvs de bucate și bucurați-vă familia cu un cozonac excepțional!

COZONAC “ALEXANDRIA”

Ingrediente

-4 ouă

-370 g de zahăr

-50 g de drojdie proaspătă

-50 ml de coniac

-100 g de vișine uscate

-coaja rasă de la o portocală

-0.5 linguriță de nucșoară

-0.9-1 kg de făină

-370 ml de lapte integral fiert

-2 gălbenușuri de ou

-180 g de unt

-15 g de zahăr vanilat

-100 g de fructe confiate

-150 g de stafide

-1 priză de anason

-1 priză de cardamom

-0.5 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați de cu seară gălbenușurile, ouăle și zahărul, turnați laptele cald, adăugați drojdia proaspătă și untul topit. Amestecați bine toate ingredientele și lăsați amestecul la temperatura camerei timp de 8-12 ore.

2. Amestecați anasonul, coaja rasă și cardamomul cu coniac. Încălziți puțin coniacul și lăsați-l la infuzat timp de 10 minute. Adăugați coniacul filtrat împreună cu sarea și zahărul vanilat în amestecul de ouă. Cerneți făina și adăugați-o în amestec, frământați aluatul cu mâinile timp de 15 minute. Ungeți mâinile cu ulei ca să nu se lipească aluatul.

3. Înmuiați stafidele în coniac și uscați-le. Adăugați stafidele, fructele confiate și vișinele uscate în aluat.

4. Aluatul obținut trebuie să fie moale. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l la dospit până va crește în volum de 2-2.5 ori.

5. Așezați aluatul în forme, astfel încât aluatul să ocupe 1/3 din înălțimea formelor și lăsați-l la dospit, lăsând 2 cm până la marginile formelor.

6. Încălziți cuptorul la 200 de grade și coaceți cozonacul timp de 10 minute, apoi reduceți temperatura la 180 de grade și coaceți cozonacul încă timp de 25 de minute. Faceți testul scobitorii.

7. Scoateți cozonacul din cuptor și lăsați-l să stea în formă timp de 10 minute. Apoi așezați cozonacul pe o parte pe un prosop gros. Trebuie să întoarceți cozonacul periodic de pe o parte pe alta, ca să nu se lase.

8. Decorați cozonacul cu glazură.

Notă: din această cantitate de aluat veți obține 3 cozonaci excelenți.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1