Adjică de casă cu vinete, roșii și ardei – nu am gustat nimic mai bun!

Adjica este un sos delicios, apetisant și picant. Acesta îmbogățește gustul bucatelor din carne, a legumelor la grătar sau chiar a pateurilor cu carne. Vă prezentăm o rețetă de adjică din vinete, roșii și ardei grași. Acest sos aromat și foarte apetisant se prepară de-a lungul secolelor și ramâne la fel de popular. Surprindeți-i pe cei dragi cu un sos special, ce va asigură  succesul.

INGREDIENTE 

– 3 kg de vinete

– 3 kg de roșii

– 10 ardei grași

– 2 căpățâni de usturoi

– 1 pahar de ulei vegetal

– 0,5 pahar de oțet

– 3 linguri de sare

– 3 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spalați vinetele și îndepărtați cotorul. Tăiați fiecare vânătă cuburi mari. Tocați-le cu ajutorul unui robot de bucătărie sau a unei mașini de tocat carne.

2. Spalați și curățați ardeii. Îndepărtați cotorul cu semințe și tocați-i cu ajutorul unui robot de bucătărie sau a unei mașini de tocat carne.

3. Spalați roșiile, opăriți-le si decojiți-le. Tocați-le cu ajutorul unui blender pâna obtineți o masă omogenă. Dacă dispuneți de o mașină de stors suc, stoarceți roșiile (nu e nevoie să le opăriți).

4. Turnați uleiul, sucul de roșii și ardeii tocați în vasul cuptorului multifuncțional. Setați programul de ”fierbere” pentru 10 minute. Adaugați vinetele și amestecați. Apoi, setați programul de ”înăbușire” pentru 40 minute.

5. Curățați usturoiul si presați-l. Adăugați la vinete usturoiul, otețul, sarea și zahărul. Amestecați.

6. Setați pragramul ”fierbere” la cuptorul multifuncțional pentru încă 5 minute.

7. Sterilizași borcanele. Turnați adjica fierbinte în borcane și închideți-le cu capace. Acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să se răcească.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1