Afidele și furnicile au dispărut deja după prima prelucrare. Metoda eficientă de a scăpa de afidele de pe trandafiri și copaci! 

Afidele nu numai că strică aspectul plantelor, ci și se consideră că fiind o patologie. În plus, acest dăunător atrage furnicile și alte insecte care revin după laptele secretat de afide. Desigur, fiecare grădinar vrea să scape rapid de viețuitoarele dăunătoare de pe plantele sale. În același timp, orice grădinar dorește să aplice o substanță naturistă, dar fără substanțe chimice, pentru a nu-și păgubi florile și copacii.

Am găsit deja demult un remediu popular care combate eficient afidele și furnicile. Prin experiența personală a fost deja testat de mai multe ori. În ciuda faptului că produsul este rentabil și ușor de preparat, dă rezultate excelente după prima utilizare. Este suficientă doar o singură prelucrare, ca afidele să nu mai apară pe trandafirii și copacii mei, pe tot parcursul sezonului.

Acum împărtășim cu dvs rețeta grozavă a acestei soluții – minune:

Pentru a pregăti soluția, veți avea nevoie doar de rostopască. Pe teritoriul țării noastre, rostopasca crește peste tot, așa că pregătirea soluției nu va fi o problemă. Veți avea nevoie de o cantitate mare de rostopască, din care trebuie să pregătiți o soluție pentru pulverizarea plantelor. Astfel, veți scăpa de afide.

Mod de preparare: pentru 1 litru de apă veți avea nevoie de 300 g de rostopască. Amestecați apa și rostopasca într-o găleată sau recipient potrivit, în funcție de câtă soluție doriți să obțineți. Lăsați amestecul pentru 7-8 ore să se macereze bine. Soluția este gata.

Mod de utilizare: Turnați soluția rezultată într-o sticlă cu pulverizator, apoi procesați plantele și copacii. Deja după 24 de ore nu vor mai exista afide.

Notă: Dacă nu există rostopască prin zona dvs, atunci puteți încerca o soluție bazată pe muștar. Deci, dizolvați 20 g de muștar uscat măcinat în 1 litru de apă. Amestecați bine soluția benefică pentru plante. Pulverizați plantele cu soluția rezultată.

Să aveți o grădină bogată cu flori și frumoasă!

1