Aflați 2 rețete simple pentru cele mai delicioase și apetisante salate! Un decor inedit și original pentru masa de sărbătoare, gata în doar 20 de minute!

Aperitivele pentru masa de sărbătoare adesea sunt plănuite cu multă atenție. Gospodinele se străduie să-i bucure pe cei dragi cu cele mai delicioase și apetisante salate. Deși pare a fi un proces foarte complicat, venim să vă dovedim contrariul. Vă prezentăm mai jos 2 rețete simple a unor salate deosebit de delicioase și aspectuoase. Din cele mai simple ingrediente, în doar 20 de minute veți obține un aperitiv demn de cele mai notorii restaurante.

Rețeta Nr.1 – Salată ”Foc de artificii”

INGREDIENTE

-200 g de șuncă

-4 ouă

-2 roșii

-1 ceapă

-3 ardei grași

-maioneză

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeți ouăle. Lăsați-le să se răcească și curățați-le. Despărțiți albușurile de gălbenușuri.

2. Tăiați albușurile pai. Fărâmițați gălbenușurile cu ajutorul unei furculițe.

3. Spălați și curățați ardeii. Tăiați felii subțiri (sau pai subțire) șunca, ceapa, roșiile și ardeii grași.

4. Aranjați toate ingredientele pe cerc, în câteva straturi. Mai întâi aranjați șunca și ceapa, apoi ardeii și albușurile. Ultimul strat trebuie să-l constituie roșiile cu maioneză. Pe mijloc, aranjați gălbenușurile.

Notă: Înainte de a folosi ceapa la prepararea salatei, opăriți-o cu apă clocotită și lăsați-o în apă timp de 5 minute. Apoi scurgeți-o și spălați-o cu apă rece. Pentru un aperitiv mai apetisant, folosiți ardei de diverse culori. Din ingredientele prezentate mai sus, obțineți 6 porții de salată, ce va fi gata în doar 20 de minute.

Rețeta Nr.2 – Salată ”Coroană de Crăciun”

INGREDIENTE

-2-3 legături frunze de salată

-400 g de roșii cherry

-400 g de brânză mozzarella

-2 legături de busuioc

-2 legături de rucola

-1 morcov

-sare

-ulei de măsline

-oțet balsamic

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați legumele și verdeața. Scurgeți brânza de zer.

2. Aranjați pe un platou rotund frunzele de salată, busuiocul și rucola. Stropiți cu ulei de măsline și oțet balsamic. Presărați cu o priză de sare.

3. Acoperiți verdeața cu bilele de brânză și roșiile cherry. Dacă bilele de brânză sunt prea mari, tăiați-le în jumătate. La dorință, decorați salata cu fâșii subțiri de morcov.

Notă: Este o salată ce va completa cu succes orice fel de mâncare cu carne. Pentru un aspect mai festiv, folosiți roșii cherry de diverse culori. Din ingredientele prezentate mai sus, obțineți 8 porții de salată, ce va fi gata în doar 20 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1