Află care este ingredientul secret pentru cele mai gustoase prăjituri! Rețeta specială a unui bucătar profesionist!

Vă prezentăm rețeta unui tort delicios cu cremă fiartă și halva. În timpul Uniunii Sovietice, acesta era la fel de popular precum tortul ”Praga” sau cel cu miere. Obțineți un desert deosebit de savuros, cu blat moale, cremă cu lapte condensat și cu aromă fină de halva din semințe de susan. Un astfel de desert nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE

-150 g de făină

-6 albușuri

-30 g de amidon

-1.5 linguriță praf de copt

-300 g de unt

-180 g de halva din semințe de susan

-240 g de zahăr

-6 gălbenușuri

-1 g de vanilie

-200 g de lapte condensat

-185 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți albușurile spumă. Treptat, adăugați zahărul și amestecați până obțineți o spumă cu vârfuri stabile. Adăugați în spuma obținută 3 gălbenușuri. Amestecați până veți obține o masă densă și pufoasă.

2. Într-un bol, amestecați făina cernută cu amidonul, vanilia și praful de copt. Treptat, adăugați amestecul obținut în spuma de albușuri și amestecați. Obțineți o masă omogenă.

3. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Turnați aluatul obținut în tava de copt. Uniformizați-l cu ajutorul unei spatule.

4. Coaceți blatul în cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 190°C timp de 15 minute. Opriți focul și lăsați blatul în cuptor pentru încă 5 minute.

5. Bateți 3 gălbenușuri într-o cratiță cu fundul gros. Adăugați în cratiță 65 ml de apă și laptele condensat.

6. Puneți cratița pe foc. Amestecând încontinuu, fierbeți până crema se va îngroșa. Luați crema de pe foc și lăsați-o să se răcească.

7. Amestecați untul moale (la temperatura camerei) cu mixerul, până veți obține o cremă (nu amestecați prea mult timp). Adăugați crema fiartă (la temperatura camerei) și amestecați. Păstrați câteva linguri de cremă pentru a decora tortul.

8. Dați halvaua prin răzătoarea mică. Amestecați crema cu o jumătate din cantitatea de halva rasă.

9. Tăiați blatul în 3 fâșii de dimensiuni egale. Tăiați marginile.

10. Amestecați 90 g de zahăr cu 120 ml de apă. Așezați un blat pe o farfurie și ungeți-l cu sirop. Acoperiți-l cu 1/3 din cantitatea de cremă, apoi așezați al doilea blat. Alternați astfel straturile, până veți asambla tortul. Ungeți tortul deasupra și pe părțile laterale cu cremă.

11. Tocați resturile de blat cu ajutorul unui robot de bucătărie, apoi amestecați-le cu halvaua rasă. Presărați tortul cu amestecul obținut doar pe părțile laterale.

12. Umpleți un sac pentru patiserie cu crema (păstrată anterior). Decorați tortul. Dați-l la frigider pentru câteva ore.

Notă: În calitate de decor puteți folosi și miezul semințelor de floarea soarelui.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1