Aflați care sunt 7 cele mai creative moduri de decorare a ouălor pascale!

Vopsitul ouălor pascale este o tradiție de secole. Acest proces captivant și plin de creativitate deseori adună toată familia împreună, copiii fiind cei mai activi și fideli participanți. Deși ouăle pascale cu ornamente creative par a fi foarte dificil de realizat, venim să vă dovedim contrariul. Vă prezentăm mai jos top 7 cele mai simple moduri de vopsire a ouălor pascale. Alegeți modul preferat și surprindeți-i pe cei dragi cu adevărate opere de artă în coșul de Paști.

Cum să vopsiți ouăle de Paști:

1. Ouă pascale ”da marmură” 

Tocați mărunt cojile de ceapă. Treceți câte un ou crud sub un jet de apă, apoi prin cojile de ceapă. Înfășurați fiecare ou în plasă de tifon sau în dresuri de nylon. Dizolvați vopseaua pentru ouă într-o cratiță, apoi așezați în aceasta ouăle. Fierbeți ouăle până vor fi gata, apoi puneți-le într-un vas cu apă rece. Îndepărtați plasa de tifon și treceți fiecare ou sub un jet de apă rece. La dorință, puteți evita folosirea vopselei pentru ouă. Fierbeți ouăle doar cu coji de ceapă și acestea vor căpăta diverse nuanțe de maro și auriu.

Este însă și o metodă mai simplă de vopsirea ouălor cu efect de marmură. Doar adăugați în vopseaua dizolvată puțin ulei vegetal, apoi vopsiți ouăle. Periodic, întoarceți ouăle pe altă parte, astfel încât acestea să se acopere uniform cu vopsea. Cu cât mai des veți întoarce ouăle, cu atât mai frumos va fi ornamentul.

2. Ouă cu ornament de frunze

Selectați câteva frunze de plante diferite. Acestea trebuie să fie întregi, de o formă și dimensiune potrivită. Așezați câte o frunză pe coaja fiecărui ou și înfășurați-l în dresuri de nylon. Așezați ouăle într-o cratiță cu vopseaua dizolvata și fierbeți-le până vor fi gata. Scoateți ouăle din cratiță și spălați-le cu apă rece. Îndepărtați dresurile și frunzele. Veți obține ouă cu un decor original, precum cele din poza de mai jos.

3. Ouă ”de mătase”

Țesăturile de mătase se dovedesc a fi extrem de utile pentru decorarea ouălor pascale. Decupați fragmente de dimensiunea potrivită și înfășurați cu acestea ouăle, cât mai strâns. Puneți-le într-o cratiță cu apă și fierbeți-le până vor fi gata. Îndepărtați țesătura și obțineți ouă frumoase, cu imprimeu.

4. Ouă decorate cu ață Mouline 

Tot de ce veți avea nevoie este puțină răbdare și fire multicolore de brodat. Înfășurați strâns ouăle crude cu fire de diverse culori. Fierbeți ouăle într-o cratiță cu apă, până vor fi gata. Spălați-le cu apă rece și îndepărtați firele de ață. Veți obține ouă cu un decor extraordinar.

5. Ouă cu culori gradate

Dizolvați vopseaua într-o cantitate mai mică de apă. Așezați ouăle în vasul cu vopsea. Periodic, turnați în vas câte puțină apă caldă. Astfel, coaja ouălor va căpăta un ornament frumos, cu diverse culori, de la nuanțe mai întunecate la nuanțe mai deschise.

6. Ouă decorate cu dantelă

Cea mai simplă dantelă vă va ajută să obțineți un decor rafinat al ouălor pascale. Înveliți ouăle cu dantelă și scufundați-le în vasul cu vopsea pentru câteva minute. Scoateți-le din vas și lăsați-le să se usuce. Îndepărtați dantela.

7. Ouă vopsite cu ceară

Vopsiți ouăle în mod tradițional, cu o culoare mai deschisă. Lăsați-le să se usuce. Cu ajutorul unei lumânări, picurați pe ouă ceară fierbinte. Scufundați ouăle cu ceară într-un vas cu vopsea mai închisă. Țineți-le timp de câteva minute, apoi încălziți-le puțin, astfel încât să îndepărtați ceara mai simplu.

La fel, puteți folosi creioane colorate de ceară. Desenați cu acestea pe oul fierbinte (ne vopsit), apoi scufundați-l în vasul cu vopsea. Lăsați-le să se răcească și îndepărtați ceara. Copii cu siguranță vor fi încântați să participe la acest proces.

La dorință, pentru decorul ouălor puteți folosi și diverse vopsele cu sclipici. Alegeți modul preferat și creați un coș cu ouă pascale demn de toate laudele.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1