Aflați cum să curățați o tigaie veche din fontă, astfel încât aceasta să strălucească!

Cel mai fidel asistent în bucătăria gospodinelor este o tigaie din fontă. Este ecologică și durabilă, este aproape imposibil să se strice, iar mâncarea gătită în aceasta nu se arde. De aceea, gospodinele nu se grăbesc să-și înlocuiască tigaia fidelă cu modele noi de ustensile.

Din păcate, tigaia din fontă, ca oricare alta, se murdărește foarte repede. Dar nu vă faceți griji, avem noi o soluție care vă va ajuta să o curățați simplu. Dacă nu doriți să vă petreceți mult timp alături de chiuvetă, utilizați această metodă eficientă, cu o soluție inofensivă pentru sănătate.

AVEȚI NEVOIE DE:  

– sare

– ulei vegetal

– apă

MOD DE UTILIZARE  

1. Răspândiți sarea în tigaie, apoi frecați fundul acesteia.

2. Turnați ulei vegetal și iar frecați fonta.

3. Apoi turnați apă și spălați bine tigaia.

4. Ștergeți bine tigaia cu o cârpă. Rezultatul vă va bucura nespus de mult.

Există o altă modalitate foarte eficientă de a curăța chiar și cea mai murdară tigaie din fontă. Ne-a părut destul de originală, așa că am decis să o încercăm. Trebuie să recunoaștem că rezultatul ne-a surprins foarte plăcut.

AVEȚI NEVOIE DE: 

– oțet

– pungi de plastic (pentru gunoi)

MOD DE UTILIZARE  

1. Umpleți tigaia cu oțet. Puneți tigaia cu grijă în pungă și legați-o bine.

2. Lăsați tigaia pentru o zi, apoi scoateți-o din pungă, spălați-o și clătiți-o bine. Dacă nu ați reușit să curățați toată murdăria din prima, repetați procesul.

Dacă ați căutat modalități care vă vor ajuta să curățați cu ușurință tigaia, atunci, să știți că, le-ați găsit. Profitați de aceste trucuri eficiente și rezultatul vă va surprinde.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!