Aflați cum să pregătiți biscuiți fragezi cu gem, simplu și rapid!

Deserturile din aluat fraged sunt foarte populare printre gospodine. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de biscuiți cu gem foarte gustoși. Biscuiții ce ne amintesc de copilărie se prepară foarte simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. După ce veți vedea cât de simplu se pregătesc, veți renunța la biscuiții din comerț.

INGREDIENTE  

– 400 g de făină cernută

– 250 g de zahăr

– 25 g de scorțișoară

– 50 g de zahăr pudră

– 1 priză de sare

– 200 g de unt

– 3 ouă

– 150 g gem de prune

– 150 g de nuci

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Despărțiți albușurile de gălbenușuri în boluri separate. Bateți gălbenușurile, folosind mixerul.

2. Puneți făina cernută într-un bol aparte și formați o adâncitură. Turnați gălbenușurile bătute în adâncitură, apoi adăugați zahărul, untul topit (la temperatura camerei), sarea și scorțișoara. Amestecați ingredientele, apoi frământați aluatul. Înfășurați aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

3. Fărâmițați nucile și puneți-le într-o farfurie.

4. Scoateți aluatul din frigider și puneți-l pe suprafața de lucru înfăinată. Redați-i aluatului o formă cilindrică, apoi tăiați-l pe porțiuni mici și modelați bile din acestea.

5. Luați o bilă și aplatizați-o pe centru, formând o adâncitură. Procedați similar cu aluatul rămas.

6. Treceți biscuiții prin bolul cu albușuri, apoi puneți-i pe tava de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Presărați biscuiții cu nucile fărâmițate. Puneți în fiecare adâncitură a biscuitului puțin gem.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220°C, pentru 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Opriți focul și lăsați biscuiții în cuptor să se răcească. Scoateți deliciul apetisant din cuptor, puneți-l pe un platou și presărați-l cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1