Aflați cum să pregătiți cea mai delicioasă brânză de casă! Atât de simplu, încât și un novice se va isprăvi!

Vă prezentăm cea mai simplă rețetă a unei brânze de casă deosebit de delicioase. Din doar 5 ingrediente și fără prea mult efort, obțineți o gustare de casă naturală, fără conservați și aditivi chimici. Pregătiți brânza doar o singură dată și cu siguranță veți renunța la cea din comerț. Aceasta este numai bună pentru a fi servită atât în calitate de gustare sau aperitiv, cât și folosită la prepararea altor feluri de mâncare.

INGREDIENTE

-3 l de lapte

-3-4 ouă

-100 g de unt

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

-sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați laptele într-un borcan de sticlă. Lăsați-l la temperatura camerei pentru 2-3 zile.

2. Turnați laptele acru într-o cratiță și puneți-o pe foc. Când veți observa la suprafață o masă asemănătoare cu brânza de vaci, luați cratița de pe foc și strecurați conținutul acesteia printr-o plasă de tifon. Folosiți o strecurătoare tapetată cu tifon. Lăsați să se scurgă puțin (cu cât mai umedă va fi, cu atât mai moale va fi și produsul finit).

3. Amestecați masa obținută cu ouăle, sarea, untul și bicarbonatul de sodiu.

4. Puneți masa obținută pe foc. Amestecând încontinuu, fierbeți până aceasta se va desprinde ușor de pe pereții cratiței.

5. Ungeți o formă cu unt (sau treceți-o sub un jet de apă). Așezați amestecul în formă și apăsați-l bine. Dați-l la frigider pentru 24 de ore.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1