Aflați cum să pregătiți o garnitură perfectă cu orez!

Orezul este o garnitură excelentă pentru aproape toate felurile de mâncare din legume, pește sau carne. Conține 80% din glucide complexe, un număr minim de sare și nu conține gluten (adaptat de proteine-alergeni) . Este un produs popular în meniul copiilor, persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare și renale, care au nevoie să urmeze o dietă terapeutică.

Există multe soiuri de orez (cereale lungi, rotunde, cu miez mediu). După metoda de prelucrare, se deosebește orez sălbatic, șlefuit și aburit. Orezul sălbatic sau necurățat este considerat mai folositor. După prelucrarea termică, boabele neșlefuite își păstrează bine forma și nu se lipesc. Dar, din păcate, prețul pentru 1 kilogram de orez este destul de mare. Dacă doriți să învățați cum să gătiți o garnitură cu adevărat magică, chiar și din soiuri ieftine de orez, astăzi, drag amator vom relata niște sfaturi utile.

INGREDIENTE  

– 1 pahar de orez

– 400 ml de apă (pentru fierbere)

– 40 g de unt

– 1 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine orezul. Repetați procesul de câteva ori, până apa va fi limpede.

2. Înmuiați orezul în apă rece pentru 2 ore, acoperind-ul cu un prosop de hârtie. La dorință, puteți lăsa orezul peste noapte.

3. Iar spălați bine orezul și puneți-l într-un ceaun de fontă. Turnați în ceaun 400 ml de apă.

4. Puneți cratița pe foc și aduceți orezul până la fierbere. Fierbeți orezul la foc mare timp de 3 minute. Adăugați sare și unt. Amestecați, apoi acoperiți cratița cu capac. Opriți focul și lăsați orezul sub capac timp de 30 de minute.

Notă: Orezul poate fi folosit în calitate de umplutură pentru caserole, servit cu lapte sau ca garnitură, alături de legume la grătar sau o salată de vară.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!