Aflați cum să pregătiți un aluat foietaj delicios, în doar 10 minute!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de aluat foietaj. Aluatul se prepară extrem de simplu și rapid. În doar 10 minute veți obține un aluat superb și delicios. Nu veți mai cumpăra un aluat foietaj din comerț! Acesta este excelent! Din acest aluat puteți găti plăcinte, biscuiți și diverse feluri de patiserie cu orice umplutură. Deci, după imaginație și poftă veți pregăti cele mai delicioase deserturi de casă.

INGREDIENTE  

– 100 ml de chefir sau smântână

– 200 g de unt rece

– 500 g de făină cernută

– 1 gălbenuș

– 1 priză de sare

– 1 lingură de votcă

– 2-3 linguri de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Puneți făina cernută pe suprafața de lucru. Dați untul prin răzătoarea mare și încorporați-l într-un tempou mai rapid în făină. Amestecați bine compoziția fărâmicioasă.

2. Combinați chefirul cu 1 gălbenuș, 1 lingură de votcă și 1 priză de sare într-un bol aparte. Bateți ingredientele, folosind mixerul.

3. Uniți compoziția lichidă cu amestecul de făină și unt. Frământați lejer aluatul și turnați 2 linguri de apă rece. Frământați bine aluatul.

4. Modelați din aluatul finit o bilă și înfășurați-l în folie alimentară. Dați aluatul la frigider pentru aproximativ 1 oră.

5. Aluatul este gata. Puteți prepara desertul dorit. De asemenea, aluatul se păstrează foarte bine la congelator.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1