Aflați cum se prepară un aluat foietaj perfect, fără ouă și unt!

Chiar dacă respectați postul, nu este un motiv să renunțați la deliciile preferate. Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm astăzi o rețetă superbă de aluat foietaj, fără ouă și unt. Aluatul de post se prepară foarte simplu, chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi bine. Aluatul foietaj este perfect pentru orice produs de patiserie. Puteți coace pateuri, prăjituri cu orice umplutură, fie ciuperci, varză înăbușită, cartofi, dulceață sau gem.

INGREDIENTE  

– 320 ml de apă

– 2 linguri de zahăr

– 600 g de făină cernută

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1/3 linguriță de acid citric

– 1 linguriță de sare

– ulei de măsline

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Dați în primul rând uleiul de măsline la frigider, ca să devină puțin mai dens.

2. Amestecați bicarbonatul de sodiu cu acidul citric și adăugați-l în bolul cu făina cernută. Presărați făina cu sare și zahăr. Amestecați bine ingredientele uscate.

3. Apoi turnați treptat apa și frământați un aluat moale și elastic. Înfășurați aluatul într-un fragment de folie alimentară și lăsați-l timp de 20 de minute să se odihnească.

4. Tapetați suprafața de lucru cu folie alimentară. Puneți aluatul pe aceasta și întindeți un blat cât de e posibil de subțire. Ungeți blatul cu uleiul de măsline. Tăiați blatul în două jumătăți egale. Suprapuneți blaturile cu partea unsă cu ulei orientată în sus.

5. Rulați aluatul și dați-l la congelator pentru 15 minute. Scoateți aluatul rulat din congelator și întindeți un blat din acesta. Aluatul este gata pentru deliciile dorite.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1