Cel mai rapid super-tort! Gata în doar 20 minute, cu tot cu coacere!

Fiecare gospodină probabil are rețeta sa preferată a unui desert ce se prepară simplu și rapid. Rețeta de astăzi, cu siguranță va ocupa locul de frunte în cartea de bucate. Vă prezentăm rețeta unui tort delicios cu ciocolată și cremă de smântână. Acesta poate fi pregătit chiar și de un copil, iar rezultatul va fi peste măsura așteptărilor. Obțineți un tort aromat și apetisant, ce poate fi servit chiar și la masa de sărbătoare.

INGREDIENTE

-2 ouă

-4 linguri de zahăr

-2 linguri pudră de cacao

-6 linguri de făină

-2 linguri amidon de cartofi

-2 lingurițe praf de copt

-10 linguri de lapte

-6 linguri de ulei

-0.5 g de vanilie

-1/3 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-250 ml de smântână 20%

-2-3 linguri de zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un bol mai adânc, amestecați făina cernută cu praful de copt, vanilia, amidonul și pudra de cacao. Cerneți ingredientele direct în bol.

2. Într-un alt bol mai adânc, bateți ouăle cu zahărul, până obțineți o masă omogenă. Adăugați laptele și sarea. Amestecați cu ajutorul unui tel.

3. Treptat, adăugați amestecul din ingredientele ”uscate” și amestecați. Obțineți un aluat omogen, puțin mai lichid decât cel pentru oladii.

4. Turnați uleiul și amestecați aluatul.

5. Ungeți o formă de copt termorezistentă cu ulei. Folosiți o pensulă de silicon.

6. Turnați aluatul în forma de copt. Dați forma la cuptorul cu microunde (750 W) pentru 8-9 minute. În acest timp pandișpanul va crește, mărindu-se de 3 ori. Faceți testul scobitorii.

7. Îndepărtați forma și lăsați pandișpanul să se răcească puțin. Tăiați-l de-a lungul, în 2-3 blaturi. Lăsați-le să se răcească.

8. Amestecați smântâna cu zahărul pudră (folosind un tel). Amestecați până obțineți o cremă cu vârfuri moi.

9. Ungeți fiecare blat pe ambele părți cu cremă și asamblați tortul. Decorați după gust (ciocolată rasă, fructe). Lăsați-l la temperatura camerei pentru 15-20 de minute. La dorință, tortul poate fi servit imediat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!