Aluat ”Ca puful” – perfect pentru orice prăjitură de casă!

Vă prezentăm o rețetă de aluat deosebit de moale, pufos și delicios. Pe lângă faptul că acesta se prepară foarte simplu și rapid, este numai bun pentru orice prăjituri aveți poftă. Dacă pregătiți o porție dublă de aluat, aveți șansa să pregătiți pentru cei dragi atât felul principal (pizza sau pateuri cu carne), cât și desertul (chifle sau pateuri cu umplutură dulce).

INGREDIENTE

-1 pahar de chefir

-0.5 pahar de ulei vegetal

-1 pachețel de drojdie uscată (11 g)

-1 linguriță de sare

-1 lingură de zahăr

-3 pahare de făină

-1 ou

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați chefirul cu uleiul într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și încălziți puțin amestecul. La dorință, amestecul poate fi încălzit și în cuptorul cu microunde.

2. Amestecați făina cernută cu sarea, zahărul și drojdia. Treptat, turnați în bolul cu făină chefirul cald și amestecați. Frământați un aluat omogen.

3. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l să crească la un loc cald pentru 30 de minute. În acest timp, puteți pregăti umplutura.

4. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Formați pateurile și aranjați-le pa tavă, cu marginea lipită orientată în sus. Lăsați-le la temperatura camerei pentru 10 minute.

5. Ungeți pateurile cu ou bătut și coaceți-le în cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 180-200°C , până se rumenesc.

Notă: Acest aluat este perfect pentru pizza, pateuri sau chifle (aluatul poate fi completat cu vanilie, zahăr și puțin unt topit). Nu vă indispuneți dacă în 30 de minute aluatul a crescut foarte puțin. Acesta va crește bine în timpul coacerii.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1