Aluat de post cu drojdie – descoperiți cea mai simplă rețetă a unui aluat perfect, ce iese întotdeauna!

Vă prezentăm o rețetă de aluat de post, pe bază de drojdie. Orice prăjitură de casă pe baza acestui aluat este deosebit de fină, moale și delicioasă, chiar și fără adăugare de ouă sau lapte. Din cele mai simple și accesibile ingrediente obțineți un aluat moale și delicios, numai bun atât pentru pateuri și chifle, cât și pentru alte prăjituri. Bucurați-i pe cei dragi cu cele mai delicioase prăjituri de casă.

INGREDIENTE

– 500 g de făină

– 300 ml de apă caldă

– 5 g de drojdie uscată (15 g de drojdie proaspătă)

– 2 linguri de zahăr

– 0.5 linguriță de sare

– 60 ml de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți maiaua: amestecați drojdia cu zahărul. Adăugați o linguriță de făină și puțină apă caldă. Amestecați. Nu este necesar să obțineți o masă omogenă. Turnați apa rămasă și lăsați maiaua la un loc cald pentru 10 minute. Dacă drojdia este bună, pe suprafață se vor forma bule mici.

2. Amestecați maiaua și turnați-o într-un bol mai mare. Adăugați sarea și amestecați. Dacă doriți să pregătiți prăjituri dulci, adăugați și zahărul.

3. Adăugați un pahar de făină cernută și amestecați bine. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați-l la un loc cald pentru 30 de minute. Volumul se va mări de două ori. Aveți grijă ca în cameră să fie suficient de cald și să nu fie curent.

4. Adăugați uleiul. Treptat, adăugați făina cernută. Amestecați mai întâi în bol, apoi frământați aluatul pe suprafața de lucru.

5. Frământați aluatul până acesta va deveni omogen (timp de 10 minute).

6. Ungeți aluatul deasupra cu puțin ulei vegetal. Aranjați aluatul într-un bol, preventiv uns cu ulei. Acoperiți aluatul și lăsați-l la un loc cald pentru 60 de minute.

7. Frământați puțin aluatul și formați prăjiturile. După ce veți forma chiflele (pateurile) și le veți aranja pe tava de copt, lăsați-le să crească încă timp de 20-30 de minute.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1