Aluat Filo – o rețetă simplă, ce va fi de mare ajutor gospodinelor!

Doriți ceva mai puțin obișnuit din produsele de patiserie? Vă prezentăm o rețetă de aluat filo. Acest aluat este foarte subțire și necesită puțină iscusință în procesul de preparare. Încercați-l doar o singură dată, apoi o să fiți gata sa faceți diverse prăjituri cu acest aluat. Aluatul filo de obicei se folosește pentru prepararea ștrudelului și a plăcintelor cu diverse umpluturi.

INGREDIENTE

– 1 pahar de apă

– 3-3,5 pahare de făină

– 1 lingură de ulei vegetal

– 1 linguriță de sare

– 1 linguriță de zahăr

– 1 lingură de oțet 9%

– 1 ou

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți ușor oul. Adăugați sarea, zahărul, oțetul și uleiul. Amestecați bine. Adăugați la masa obținută apă caldă, astfel încât să obțineți 270-300 ml de lichid.

2. Cerneți făina în bol și frământați un aluat moale. Lăsați-l să se odihnească pentru 10 minute.

3. Presărați suprafața de lucru cu făină. Împărțiți aluatul în bucăți mai mici și ungeți fiecare bucată de aluat cu ulei. Lăsați iar să se odihnească.

4. Luați o bucată de aluat și întindeți-o într-un blat. Ungeți mâinile cu ulei și începeți să întindeți aluatul mai întâi pe masă, apoi chiar în mâini, cât e posibil de subțire. Este important să ungeți bine aluatul și mâinile cu ulei. Acest aluat nu se rupe.

Notă: Se recomandă să folosiți aluatul imediat – alegeți umplutura preferată și dați prăjitura la cuptor. La dorință, puteți folosi robotul de bucătărie la prepararea aluatului.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1