Aluat foietaj, ce se prepară în doar 10 minute! Deja îl prepar doar astfel!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă de aluat foietaj, preparat în condiții casnice – aveți nevoie de doar 10 minute! Acest aluat gustos și aerat, poate fi folosit la prepararea plăcintelor, prăjiturilor sau tartelor. Aluatul este elastic, ușor de modelat și delicios. Veți primi o mare plăcere, preparând orice fel de mâncare din acesta.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

– 650 g de făină cernută

– 360 g de unt rece

– 220 ml de apă rece

– 1 linguriță de sare

– 1 linguriță de oțet 9%

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU BISCUIȚI CU ZAHĂR

– 600 g de aluat foietaj

– 1 albuș de ou

– zahăr după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE A ALUATULUI 

1. Cerneți făina într-un bol mare.

2. Dați treptat untul rece prin răzătoarea mare în bolul cu făină și frecați ingredientele. Pentru comoditate, presărați untul cu făină, apoi dați-l prin răzătoare. Ar trebui să obțineți un amestec fărâmicios.

3. Adăugați în paharul cu apă rece (de la frigider) 1 linguriță de sare. Amestecați bine ingredientele, până se dizolvă sarea, apoi adăugați 1 linguriță de oțet. Amestecați ingredientele din pahar.

4. Turnați treptat paharul cu apă în bolul cu amestecul de făină. Frământați aluatul, apoi formați o bilă mare într-un tempou mai rapid, ca să nu să se încălzească untul. Ar trebui să obțineți un aluat ușor lipicios.

5. Redați-i aluatului o formă de ”cărămidă” și puneți-l într-o pungă alimentară. Dați aluatul la frigider pentru 1 oră.

6. Luați aluatul din frigider și îndepărtați punga alimentară. Întindeți din aluatul obținut un blat dreptunghiular, presărând-ul cu făină cernută.

7.  Pliați blatul în trei părți egale, așezați-l pe un tocător de lemn, acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

8. După timpul expirat, aluatul foietaj este gata.

Notă: Dacă doriți, puteți împărți aluatul în două părți egale și să-l puneți în pungi alimentare. Veți obține două porții de aluat foietaj, a câte 600 g fiecare. Păstrați aluatul la congelator. Când aveți poftă de delicii fascinante, preventiv decongelați aluatul foietaj în frigider.

MOD DE PREPARARE A BISCUIȚILOR 

1. Luați o porție de aluat (600 g), întindeți un blat gros (cu cât mai gros este blatul cu atât mai stratificați vor fi biscuiții).

2. Bateți un albuș de ou, într-un vas mic, apoi ungeți generos blatul.

3. Presărați blatul cu zahăr, apoi tăiați-l pe porțiuni de mărimea dorită, în formă de dreptunghiuri.

4. Așezați dreptunghiurile pe tava de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220-230°C, pentru 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Așezați biscuiții pe un platou și lăsați-i să se răcească. Serviți deliciul cu o cafeluță sau ceașcă de ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1