Aluat foietaj , pregătit în condiții casnice! În doar 10 minute veți avea în frigider cel mai aerat, fraged și gustos aluat din toate!

Aluatul foietaj poate fi cu ușurință pregătit în condiții casnice. Din cele mai simple ingrediente și într-un timp record obțineți cel mai fraged și gustos aluat, perfect pentru prăjiturile de casă. Descoperiți în rețeta de mai jos cum să obțineți un aluat deosebit, economic și foarte gustos, cu minim efort. Încercați-l doar o singură dată și veți renunța complet la aluatul din comerț.

INGREDIENTE

-650 g de făină

-360 g de unt

-220 ml de apă rece

-1 linguriță de sare

-1 linguriță de oțet 9% (sau suc de lămâie)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Cerneți făina într-un bol mai adânc.

2.Dați prin răzătoare untul rece și treptat, adăugați-l în bolul cu făină. Amestecați.

3. Amestecați apa foarte rece cu sarea, până cristalele se vor dizolva complet. Adăugați oțetul și amestecați.

4. Turnați amestecul obținut în bolul cu aluat și amestecați cu mâinile. Doar adunați aluatul și redați-i o formă rotundă. Este important să-i redați forma rotundă într-un timp cât mai scurt, astfel încât untul să nu se topească.

5. Redați-i aluatului o formă dreptunghiulară și înveliți-l în folie de alimentară sau puneți-l într-o pungă. Dați-l la frigider pentru 1 oră.

6. Îndepărtați folia și întindeți aluatul într-un blat dreptunghiular. Presărați-l cu făină și pliați-l în 3 părți. Așezați-l pe o tavă de lemn și acoperiți-l cu folie de alimentară. Dați-l la frigider pentru încă 30 de minute.

7. Împărțiți aluatul în două părți și puneți-l în pungi. Păstrați aluatul la congelator. Înainte de a-l folosi, decongelați-l la frigider.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1