Aluat ”Milashino” – un aluat pregătit într-un timp record, perfect pentru orice produse de patiserie.

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm rețeta superbă a celui mai pufos și gingaș aluat ”Milashino”, care este ideal pentru orice produs de patiserie. După rețeta rapidă, veți obține un aluat dospit moale, elastic și universal, cu o aromă deosebită. Este o adevărată plăcere să lucrezi cu acest aluat – nu se lipește de mâini și se modelează foarte ușor.

INGREDIENTE  

– 6 linguri de ulei vegetal

– aproximativ 500 g de făină cernută

– 11 g de drojdie uscată

– 1 linguriță de sare

– 2 lingurițe de zahăr

– 250 ml de lapte la temperatura camerei

– 1 ou

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Încălziți cuptorul până la temperatura de 180°C.

2. Combinați într-un bol oul cu zahărul, sarea, drojdia uscată și turnați laptele la temperatura camerei. Omogenizați ingredientele din bol, apoi adăugați uleiul vegetal.

3. Puneți 100 g de făină cernută într-o farfurie aparte, iar 400 g de făină adăugați-o în bolul cu ingrediente. Frământați aluatul. Adăugați treptat în timpul frământării aluatului cele 100 g de făină, până veți obține un aluat moale și nelipicios.

4. Modelați o bilă din aluatul finit, apoi puneți-l într-un bol. Acoperiți bolul cu un fragment de folie alimentară și deasupra puneți un prosop.

5. Opriți cuptorul și puneți aluatul cu tot cu prosop în cuptor. Închideți ușița cuptorului și lăsați aluatul să stea timp de 25 de minute.

6. Scoateți aluatul din cuptor – este moale și călduț. Veți primi o mare plăcere lucrând cu acesta.

7. Frământați ușor aluatul și puteți prepara deliciile preferate de patiserie, cum ar fi franzele de casă, crenvurști în aluat, pateuri cu orice umplutură, etc.

8. Puneți patiseria în tavă, lăsați-o timp de 5 minute, apoi dați-o la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C. Timpul de coacere se determină de mărimea produsului finit.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1