Aluat pe bază de maioneză – perfect pentru chifle delicioase!

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, rețeta unui aluat special, cu care veți obține cele mai gustoase chifle de casă. Acesta se prepară uimitor de simplu și rapid, din cele mai accesibile ingrediente. Aluatul crește foarte rapid, este moale, gingaș și foarte aromat. Nu ezitați să-i bucurați pe cei dragi cu cele mai fragede chifle cu umplutura preferată.

INGREDIENTE  

– 1 l de lapte

– 100 g de drojdie proaspătă

– 4 ouă

– 1 pahar de zahăr

– 200 g de maioneză

– 2 kg de făină cernută

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Fărâmițați drojdia într-un bol mic și adăugați 1 linguriță de zahăr și 2 linguri de lapte cald. Amestecați maiaua. Acoperiți maiaua cu prosop și lăsați-o la un loc cald pentru 15-20 de minute, până vor apărea bule.

2. Bateți ouăle într-un bol aparte cu zahărul, apoi adăugați maioneza, maiaua și laptele cald. Amestecați bine ingredientele, apoi adăugați treptat făina cernută. Frământați aluatul.

3. Acoperiți bolul cu aluat cu un prosop și lăsați-l la un loc cald, până se va mări în volum. Aluatul este gata.

4. Puteți prepara chifle după gust, fie cu umplutură de varză, carne sau ciuperci, fie cu umplutură de mere sau pur și simplu cu dulceață – toate sunt extrem de gustoase.

Notă: Din cantitatea obținută de aluat, veți obține 3 tăvi pline de chifle. Atenție! Ungeți chiflele cu lapte sau ou bătut, apoi dați-le la cuptor.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1