Aluat pentru pizza ca în pizzerie în 10 minute!

“Pizza este o gustare delicioasă, care a devenit populară în toată lumea datorită gustului desăvârșit. Există o mulțime de umpluturi pentru pizza, dar baza acestora este blatul sau turta. Dacă veți prepara aluatul corect, atunci veți obține o pizza delicioasă cu orice umplutură. Blatul subțire și gingaș preparat după rețeta clasică nu se va usca în timpul coacerii. Ca să obțineți o pizza delicioasă ca în Italia trebuie să cunoașteți principiile de preparare ale blatului și proporțiile ingredientelor. Țineți cont de ele și veți obține o pizza ideală!

Principiile generale de preparare

Aluatul pentru pizza se caracterizează prin elasticitate. Acesta este moale, dar nu se rupe, este aerat și subțire. Nu folosiți pentru prepararea pizzei aluat clasic cu drojdie pentru pateuri, deoarece nu veți obține rezultatul dorit.

Ingredientele pentru blat sunt:

Făină – se folosește făină de grâu obișnuită de calitate superioară sau de calitatea întâi. Uneori bucătarii adaugă făină de porumb sau amidon, în funcție de rețetă.

Ulei – se adaugă în cantități strict limitate. De obicei la 500 g de făină se adaugă nu mai mult de 2 linguri de ulei.

Apă sau lapte – acestea trebuie să fie un pic mai calde decât temperatura corpului.

Sare și zahăr – se folosesc pentru gust și activarea drojdiei.

Chiar dacă aluatul pentru pizza trebuie să fie subțire, acesta trebuie să se odihnească timp de 15 minute – 1 oră în funcție de rețetă și ingredientele folosite. Apoi trebuie să formați o turtă cu mâinile, dar nu fiecare gospodină poate să facă acest lucru cu mâinile, de aceea este preferabil să folosiți sucitorul. Înainte de formarea blatului trebuie să presărați masa cu făină sau s-o ungeți cu ulei.

Aluat subțire pentru pizza

Cu un astfel de aluat veți obține blatul subțire și crocant. Chiar dacă este folosită drojdia, blatul nu va crește prea mult. Din aceste ingrediente veți obține 3 bucăți de aluat subțire pentru pizza ca în pizzerie.

INGREDIENTE

-250 ml de apă

-500 g de făină

-0.5 linguriță de zahăr

-0.5 linguriță de sare

-20 ml de ulei de măsline

-7 g de drojdie uscată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați apa caldă într-o bol și presărați atent drojdia uscată. Amestecați continuu, ca să nu se formeze cocoloașe.

2. Adăugați uleiul de măsline, sarea și zahărul. Amestecați bine toate ingredientele, ca să se dizolve sarea și zahărul.

3. Presărați făina cernută.

4. Frământați aluatul. Acesta trebuie să fie elastic. Este important să obțineți consistența necesară. Dacă masa se lipește de mâini, atunci mai presărați făină, dar aveți grijă că baza din aluat prea rigid va ieși tare.

5. Împărțiți aluatul în 3 părți egale. Fiecare bucată va avea aproximativ 270-280 g. Puneți bilele de aluat în bol.

6. Acoperiți bolul cu un prosop și puneți-l la loc cald timp de 30 de minute. Dacă nu planificați să preparați toate pizzele, atunci puteți pune o bilă de aluat într-o pungă ermetică și s-o dați la frigider sau chiar la congelator.

7. Întindeți aluatul odihnit într-o turtă. Italienii fac acest lucru fără sucitor, dar dvs îl puteți folosi.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1