Aluat perfect pentru chec turnat – simplu și delicios!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă ideală de aluat pentru chec turnat. Această rețetă universală de aluat vă va ajuta atunci când aveți poftă de un deliciu cu orice umplutură: fie carne, ciuperci, varză sau fructe. Aluatul este foarte moale și delicat. Unde mai pui, se prepară destul de simplu și rapid. Din cele mai banale ingrediente veți obține un deliciu extraordinar, aromat și foarte gustos.

INGREDIENTE  

– 3 ouă

– 120 g de făină cernută

– 10 g de praf de copt

– 300 g de smântână 15-20%

– 0,3 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați smântâna cu 3 ouă și omogenizați ingredientele.

2. Amestecați într-un bol aparte făina cu praful de copt. Cerneți ingredientele uscate în bolul cu compoziția de ouă. Amestecați bine aluatul. Împărțiți vizual aluatul în două părți neegale: una mare și cealaltă mai mică (2/3 și 1/3).

3. Ungeți tava de copt cu ulei vegetal. Turnați și răspândiți partea cea mare de aluat în tavă, apoi răspândiți deasupra acestuia umplutura preferată. Turnați aluatul rămas peste umplutură.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Notă: Dacă veți pregătiți o prăjitură cu umplutură dulce, adăugați zahăr și vanilie după gust în aluat. Dacă doriți să folosiți fructe de pădure ca umplutură, adăugați niște amidon în ele, deoarece prăjitura dulce poate deveni prea umedă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1