Aluat pufos ”10 minute”: tot ce trebuie este doar să amestecați ingredientele!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de aluat dospit, pregătit extrem de rapid. Acest aluat va crește de minune, deoarece coacerea acestuia este în două etape, ceea ce permite aluatului să se încălzească foarte rapid, dar treptat. Mai mult ca atât, totul se pregătește foarte repede și ușor, în mai puțin de o oră pregătiți și frământați aluatul, apoi coaceți patiseria dorită. Datorită acestei rețete grozave, veți afla secretul principal, după care veți obține delicii pufoase, moi și extrem de apetisante.

INGREDIENTE 

– 700 g de făină cernută

– 3 linguri de zahăr

– 4 linguri de ulei vegetal

– 33 g de drojdie proaspătă la temperatura camerei sau 11 g de drojdie uscată

– 350 ml de apă

– 0,5 linguriță de sare

– 80 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați apa într-un castron și puneți-l pe foc. Topiți untul în apa fierbinte (în timpul postului puteți înlocui untul cu 4 linguri de ulei vegetal). Luați castronul de pe foc. Lăsați apa să se răcească până la temperatura camerei.

2. Adăugați în castronul cu apa caldă drojdia, sarea, zahărul și turnați uleiul vegetal. Amestecați ingredientele.

3. Turnați amestecul lichid din castron într-un bol adânc. Apoi cerneți în el făina de grâu. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și elastic.

4. Fără a aștepta dospirea aluatului, modelați patiseria dorită și așezați-o pe tava de copt.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 10 minute (lăsați ușița cuptorului puțin deschisă). Apoi coaceți deliciul timp de 30 de minute, cu ușa cuptorului închisă. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1