Aluat subțire cu drojdie pentru o pizza mai bună ca în pizzerii!

Vă prezentăm o rețetă de aluat pentru o pizza perfectă, ce vă asigură un succes total. Aceasta este o rețetă de aluat cu drojdie, ce se prepară din cele mai simple ingrediente, într-un timp record. Se vor descurca chiar și novicii în arta culinară. Obțineți un aluat deosebit de delicios, subțire și pufos. Alegeți umplutura preferată și bucurați-i pe cei dragi cu o pizza perfectă, ce nu ați mai încercat-o până acum.

INGREDIENTE

– 400 g de făina cernută

– 0,5 linguriță de sare

– 8 g de drojdie uscată

– 1 lingură de zahăr

– 2,5 linguri ulei de măsline

– 220 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați faina cu sarea. Cerneți amestecul obținut pe suprafața de lucru sau într-un bol. Faceți o adâncitură pe mijloc.

2. Amestecați într-un vas potrivit drojdia cu zahărul și apa caldă. Turnați amestecul în spațiul obținut. Frământați aluatul cu mâinile, pornind de la centru spre margini.

3. Frământând aluatul, adăugați 2 linguri de ulei. Frământați aluatul pe suprafața de lucru, preventiv presărată cu făină, timp de 5 minute. Obțineți un aluat neted și elastic. Redați-i aluatului o formă rotundă.

4. Ungeți pereții și fundul unui bol cu ulei. Așezați în acesta aluatul. Rostogoliți puțin aluatul în bol, apoi acoperiți-l cu un prosop sau folie alimentară. Lăsați-l să crească timp de 30 de minute, la un loc cald. Volumul aluatului trebuie să se dubleze.

5. Presărați suprafața de lucru cu făină. Împărțiți aluatul în două părți egale. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat. Alegeți umplutura dorită.

Notă: Ungeți blaturile cu sos de roșii sau maioneză și aranjați umplutura: salamul tăiat felii subțiri sau cuburi, cașcavalul ras, condimente după gust. Aranjați roșiile sau ardeii grași și presărați cu verdeață proaspătă (pătrunjel, mărar, busuioc).

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1