Aluat universal potrivit pentru orice umplutură. E o adevărată plăcere să lucrezi cu acest aluat!

Vă oferim o rețetă reușită de aluat dospit, care se prepară rapid, este foarte moale și elastic, cu gust neutru și aromă deosebită care se combină cu orice umplutură. Aluatul este universal, de aceea puteți prepara absolut orice: pateuri cu umplutură dulce sau sărată, prăjituri, baghete, chifle… Este o adevărată plăcere să lucrezi cu acest aluat, se modelează foarte ușor și nu se lipește de mâini!

INGREDIENTE 

-1 pachețel de drojdie uscată (11 g)

-1 linguriță de sare

-2 linguri de zahăr

-1 ou

-250 ml de lapte cald

-6 linguri de ulei

-500 g de făină (cantitatea este aproximativă)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Încălziți cuptorul la 180 de grade.

2. Puneți într-un bol: oul, sarea, zahărul, drojdia și laptele cald, amestecați toate ingredientele, adăugați la sfârșit uleiul.

3. Puneți 100 g de făină deoparte și presărați 400 g de făină în amestecul obținut, frământați aluatul. Presărați treptat făină (din cea pusă deoparte) și frământați aluatul până nu se va lipi de mâini.

4. Rulați aluatul într-o bilă, puneți-l într-un bol sau într-o pungă de plastic și înveliți bolul cu un prosop mare, opriți cuptorul și puneți aluatul în cuptor timp de 20-25 de minute.

5. Scoateți aluatul dospit din cuptor, acesta este cald, elastic și foarte gingaș.

6. Din acest aluat puteți prepara orice, lăsați produsele să se odihnească timp de 5 minute, apoi coaceți-le la temperatura de 180 de grade până vor fi gata.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1