Aluatul perfect pentru cele mai delicioase pateuri cu carne!

Pateurile cu carne reprezintă o gustare deosebit de apetisantă, preferată de mulți dintre noi încă din copilărie. Vă prezentăm mai jos rețeta unui aluat perfect, cu ajutorul căruia pateurile cu carne vor fi deosebit de delicioase și aromate. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu ce a trecut cu brio testul timpului.

INGREDIENTE

-8 pahare de făină

-3 pahare de apă

-2 lingurițe de sare

-2 lingurițe de zahăr

-150 ml de ulei vegetal

-1 lingură de vodcă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Cerneți făina într-un bol mai mare.

2. Dizolvați sarea și zahărul în apă.

3. Faceți o adâncitură în făină. Turnați în spațiul obținut apa cu sare și zahăr, vodca și uleiul vegetal. Frământați aluatul.

4. Redați-i aluatului o formă rotundă și înveliți-l în folie alimentară. Lăsați-l la temperatura camerei pentru 60 de minute.

5. Întindeți aluatul într-un blat subțire, cu grosimea de 3 mm. Decupați din aluat cercuri, cu diametrul de 15-20 cm. Folosiți o formă specială sau o farfurie.

6. Aranjați câte o porție de umplutură pe o jumătate din fiecare cerc decupat. Acoperiți umplutura cu aluat și lipiți bine marginile.

7. Prăjiți pateurile într-o tigaie mai adâncă sau într-un ceaun, cu ulei încins. Asigurați-vă că nivelul de ulei va fi suficient pentru a acoperi complet pateurile.

Notă: Nu adăugați în aluat ouă. Din cauza acestora, aluatul se va obține mai dur. În calitate de umplutură folosiți carne de vită sau (și) miel.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1