Am cumpărat de la piață jumătate de kilogram de brânză de vaci și o legătură de verdeață… Familia mea a mâncat 3 zile această mâncare!

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă tradițională din Osetia, pe care o veți prepara cu plăcere toată vara! “Plăcinta cu brânză și verdeață” se prepară foarte ușor și rapid, este deosebit de aromată, gustoasă și rumenită frumos.

Plăcinta se coace la cuptor, de aceea are o crustă foarte apetisantă, iar umplutura este suculentă și savuroasă. Chiar dacă aceasta conține multe calorii, vă puteți răsfăța măcar în weekend cu o felie delicioasă de plăcintă.

Plăcintă orientală cu brânză

Ingrediente pentru aluat

-2 pahare de făină

-250 ml de chefir sau iaurt

-50 g de unt

-7 g de drojdie uscată

-0.5 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

-200 g de brânza de vaci (sau suluguni)

-300 g de verdeață după gust (pătrunjel, mărar, măcriș sau frunze de sfeclă)

-100 g de smântână

-50 g de unt

-sare și piper după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Aluatul. Dizolvați drojdia în 1/2 pahar de iaurt. Cerneți făina și sarea într-un bol mare. Turnați iaurtul rămas, drojdia și untul moale. Frământați un aluat moale, acoperiți-l cu un prosop și puneți-l la loc cald timp de 1.5-2 ore. Aluatul trebuie să-și dubleze volumul.

2. Umplutura. Spălați bine verdeața, uscați-o și tăiați-o mărunt. Pisați brânza cu mâinile sau furculița. Dacă folosiți brânză suluguni, atunci dați-o prin răzătoarea mare. Amestecați brânza și verdeața, apoi adaugați smântâna și amestecați încă o dată. Asezonați umplutura cu sare și piper înainte de a o pune pe aluat.

3. Presărați masa de lucru cu făină și întindeți aluatul într-o turtă cu grosimea de 1-1.5 cm. Puneți umplutura la mijloc și nivelați-o.

4. Întindeți capetele turtei cu mâinile și trageți-le treptat spre centru, lipiți-le.

5. Nivelați suprafața cu mâna, ca să obțineți o plăcintă plată și rotundă.

6. Faceți în centru o gaură în aluat, ca să iasă aburii.

7. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 15-20 de minute. După ce plăcinta va fi gata, ungeți-o deasupra cu unt.

8. Puteți servi plăcinta caldă sau rece. Este delicioasă în orice stare.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1