Am găsit această rețetă minune și acum gătesc „Napoleon” doar pe tigaie!

Faimosul tort Napoleon este un desert savuros și elegant. Multe rețete de tort am încercat și clasice și modernizate. Toate sunt gustoase în felul lor, dar în funcție de gradul de dificultate și timpul de preparare, rețeta de azi, în cazul meu, le-a întrecut pe toate. Iese un tort perfect. Cu siguranță le va plăcea și celor mai mofturoși.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-3 pahare de făină

-1 pahar de zahăr

-2 linguri de unt

-3 ouă

-2/3 de lingurițe de bicarbonat de sodiu

-o priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-1 litru de lapte

-3 ouă

-2 linguri de făină

-1 pahar de zahăr

-vanilie

-100 g de nuci

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aluatul. Bateți ouăle cu zahărul, adăugați untul moale, sarea, bicarbonatul de sodiu (stins cu oțet) și 2.5 pahare de făină (cealaltă parte este necesară pentru a întinde foile).

2. Frământați aluatul și lăsați-l să se odihnească 15-20 de minute. Cantitatea de zahăr și făină am măsurat-o cu un pahar de 250 ml.

3. Crema. Frecați bine ouăle cu zahăr. Adăugați făina, amestecați și adăugați treptat laptele rece. Puneți vasul la foc mediu și aduceți la punctul de fierbere. Amestecați continuu cu telul pentru a evita cocoloșii și a nu arde crema.

4. Când începe să fiarbă crema, luați vasul de pe foc, adăugați vanilia și lăsați să se răcească. Întindeți aluatul în formă alungită și porționați-l în 14 bucăți. Fiecare bucată o întindeți aproximativ de mărimea tigăii (în cazul meu tigaia are 20-21 cm).

5. Coaceți foile pe tigaia încinsă, la foc mediu, tigaia este uscată. Foile se coc toarte repede, fiți atenți să nu le ardeți. Foile vor fi perfecte dacă le tăiați fierbinți de mărimea dorită cu ajutorul unei farfurii.

6. Eu am procedat altfel. Am copt toate foile, apoi le-am tăiat atent cu ajutorul foarfecii de bucătărie.

7. Păstrați bucățile tăiate pentru a fi presărate deasupra. Nu vă întristați dacă ați rupt vreo foaie, o veți lipi cu cremă.

8. Ungeți fiecare foaie cu crema caldă. Nu economisiți cremă.

9. Mărunțiți nucile și bucățile de foi cu ajutorul robotului de bucătărie. Presărați amestecul deasupra tortului și lateral. Lăsați-l pentru câteva ore să se pătrundă bine. Cu cât mai mult îl lăsați, cu atât mai bine.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1