Am găsit din întâmplare această rețetă, iar acum prepar tort Napoleon doar pe tigaie

Această rețetă de Napoleon mi-a dat-o o bună prietenă de a mea mulți ani în urmă! De atunci am încercat multe rețete de Napoleon, dar aceasta este cea mai reușită și cea mai îndrăgită de familia mea. Tortul se prepară din cele mai simple ingrediente care se găsesc în fiecare bucătărie, iar rezultatul este fascinant.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-3 pahare de făină

-1 pahar de zahăr

-2 linguri de unt

-3 ouă

-2/3 de lingurițe de bicarbonat de sodiu

-o priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-1 litru de lapte

-3 ouă

-2 linguri de făină

-1 pahar de zahăr

-vanilie

-100 g de nuci

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aluatul. Bateți ouăle cu zahărul, adăugați untul moale, sarea, bicarbonatul de sodiu (stins cu oțet) și 2.5 pahare de făină (făina rămasă va fi necesară pentru întinderea foilor).

2. Frământați aluatul și lăsați-l să se odihnească 15-20 de minute. Cantitatea de făină și zahăr am măsurat-o cu un pahar de 250 ml.

3. Crema. Bateți ouăle cu zahăr. Adăugați făina, amestecați și diluați cu lapte rece. Puneți cratița la foc mic și aduceți la punctul de fierbere. Amestecați continuu cu un tel pentru a evita formarea cocoloașe și a nu se arde crema.

4. Când crema începe să fiarbă, luați-o de pe foc, adăugați vanilia și lăsați să se răcească. Împărțiți aluatul în 14 bucăți. Fiecare bucată o întindeți aproximativ de mărimea tigăii (diametrul de 20-21 cm).

5. Coaceți foile pe tigaia încinsă, la foc mediu, tigaia este uscată. Foile se coc foarte repede, fiți atenți să nu le ardeți. Foia va ieși de o formă perfectă dacă o veți decupa cu o farfurie.

6. Însă, eu am ales altă variantă. Le-am copt apoi le-am dat formă cu foarfecele de bucătărie.

7. Bucățile de foi rămase vor fi presărate deasupra tortului. Dacă ați rupt vreo foaie de tort, aceasta se va lipi cu cremă.

8. Ungeți fiecare foaie de cremă. Puneți multă cremă. Mărunțiți nucile și bucățile de foi cu ajutorul robotului de bucătărie. Presărați-le deasupra tortului și pe părțile laterale. Lăsați tortul să se înmoaie bine.

 

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1