Am învățat să fac o turtă ”deșteaptă” la tigaie, fără făină. Un dejun delicios, pentru care nici de aluat nu aveți nevoie!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă reușită de turtă ”deșteaptă”, perfectă pentru micul dejun. Turta se prepară foarte simplu și rapid, la tigaie. Nu aveți nevoie să cerneți făină sau să pregătiți aluatul. Veți obține un mic dejun minunat și consistent, care vă va umple cu energie pentru o zi întreagă. Cei dragi vor aprecia acest deliciu. Deci, răsfățați-vă familia cu un fel de mâncare delicios și apetisant.

INGREDIENTE  

– 1 lipie

– 100 ml lapte

– 100 g de șuncă

– 100 g de cașcaval

– 1 ou

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spargeți oul într-un vas și potriviți-l cu puțină sare și piper negru măcinat după gust. Bateți puțin ingredientele, apoi turnați laptele. Omogenizați ingredientele.

2. Luați lipia și tăiați-o pai, folosind un foarfec de bucătărie. Puneți lipia tăiată în vasul cu compoziția de ou și lapte. Lăsați lipia să se înmoaie bine.

3. Între timp tăiați șunca pai. Cașcavalul dați-l prin răzătoarea mare. Puneți șunca și cașcavalul în vasul cu celelalte ingrediente. Amestecați compoziția.

4. Turnați, răspândiți și uniformizați compoziția într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal. Prăjiți turta pe ambele părți la flacăra mică, sub capac, timp de 7 minute pe fiecare parte. Opriți focul.

5. Puneți turta ”deșteaptă” și foarte gustoasă pe o farfurie, tăiați-o pe porțiuni de mărimea dorită și serviți-o cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1