Colțunașii cu brânză pe care îi ador. O rețetă ce merită încercată de toate gospodinele!

Astăzi vă propunem o rețetă ușoară de colțunași în stil georgian, care se prepară din aluat pe bază de zer și umplutură de brânză suluguni. La dorință puteți înlocui această brânză cu alt tip de brânză sărată. Pentru un gust mai intens, puteți adăuga în umplutură o priză de hamei-suneli, coriandru proaspăt mărunțit sau busuioc. Acești colțunași sunt foarte gustoși, gingași și aromați. Savurați-i cu unt și smântână.

Colțunași cu brânză în stil georgian

INGREDIENTE

-350 g de brânză suluguni

-4 linguri de ulei de floarea soarelui

-1 priză de sare

-1 ou

-4 pahare de făină

-250 ml de zer

-piper negru după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți oul cu sare și 2 linguri de ulei, turnați zerul rece și bateți încă o dată. Încorporați făina în porții mici și frământați un aluat elastic. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul să stea timp de 20-30 de minute.

2. Dați brânza prin răzătoarea mică. Adăugați sare, dacă este necesar și condimentați cu piper după gust.

3. Presărați masa cu făină și adunați aluatul. Tăiați o bucată mică de aluat și rulați-l sub formă de salam. Tăiați-l bucățele și întindeți fiecare bucățică într-o turtă subțire. Puneți umplutura la mijlocul fiecărei turte și lipiți marginile. Procedați astfel cu tot aluatul.

4. Turnați 2 linguri de ulei în apa clocotită sărată, puneți colțunașii și fierbeți-i până vor fi gata (fierbeți-i timp de 5 minute după ce vor pluti). Serviți colțunașii fierbinți cu o bucățică mare de unt și o lingură de smântână densă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1