Amestec brânza, ouăle și smântâna – obțin ceva unic! Deliciul preferat al copiilor.

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă deosebită de desert gustos și gingaș, care se prepară din ingrediente naturale și va fi apreciat de cei mici. Pasca de brânză se prepară la bain-marie, este delicioasă, foarte aromată, cu gust delicat și aromă uimitoare. Pasca este umplută cu stafide și migdale și are un gust divin. Încercați să preparați acest deliciu măcar o dată și îl veți îndrăgi imediat!

Pască fiartă cu brânză

Ingrediente

-800 g de brânză de vaci

-180 g de zahăr

-50 g de migdale

-150 g de unt

-1 lămâie

-4 gălbenușuri

-200 ml de smântână

-50 g de stafide

-10 g de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Frecați brânza printr-o sită, ca să înlăturați toate cocoloașele.

2. Amestecați gălbenușurile cu zahăr și zahăr vanilat. Frecați-le mai întâi cu furculița până veți obține o spumă albă, apoi bateți-le bine. Adăugați smântâna.

3. Amestecați masa de gălbenușuri cu untul moale și brânza și bateți bine amestecul până veți obține o consistență cremoasă.

4. Puneți vasul cu masa de brânză la bain-marie. Fierbeți pasca la foc mic: primele 10 minute brânza se va topi, apoi se va îngroșa treptat. Masa nu trebuie să clocotească! Puteți lua vasul de pe foc după 30 de minute după ce a început să se încălzească.

5. Puneți cratița cu masa de brânză într-un vas cu apă rece. Așteptați până se va răci, amestecând continuu, ca să nu se stratifice crema. Este posibil să schimbați apa din vas de câteva ori, fiindcă se va încălzi.

6. Adăugați în masa rece: stafidele spălate și uscate, migdalele curățate și mărunțite și coaja rasă de la o lămâie.

7. Așezați câteva straturi de tifon umed într-o formă (sită, strecurătoare) și așezați masa de brânză, înveliți-o cu marginile de tifon și puneți deasupra o greutate. Este de dorit să puneți un bol sub formă, ca să se scurgă lichidul. Dați pasca la frigider pentru 12 ore.

8. A doua zi luați greutatea, scoateți pasca din formă și decorați-o cu stafide.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1